Notikušas izmaiņas Pierīgas laikraksta “Rīgas Apriņķa Avīze” īpašnieku sastāvā, liecina informācija “Firmas.lv”.

Televīzijas kanāla “Rīga TV24” īpašniece SIA “TV Latvija” ir ieguvusi 15,12% SIA “Rīgas apriņķa avīze” kapitāldaļu, tikpat daudz kapitāldaļu ir iegādājusies SIA “Siguldas Elpa”, bet SIA “Mediju aģentūra” palielinājusi līdzdalību kompānijas kapitālā no 2,16% līdz 19,44%.

Iepriekš “Rīgas apriņķa avīzes” lielākais īpašnieks ar 66,11% kapitāldaļu bija AS “KNK mediji”, taču šobrīd kompānijas līdzdalība “Rīgas apriņķa avīzes” kapitālā samazinājusies līdz 18,57%.

Izmaiņas reģistrētas šā gada 11.janvārī.

Inčukalna novada domei, tāpat kā iepriekš, pieder 4,65% kapitāldaļu, Mārupes novada domei – 3,78% kapitāldaļu, Ķekavas novada domei – 2,52% kapitāldaļu, bet Siguldas un Stopiņu novada domēm – katrai 2,42% kapitāldaļu. Arī Babītes, Garkalnes, Krimuldas, Olaines un Ropažu novada domēm katrai, tāpat kā iepriekš, pieder pa 2,32% uzņēmuma kapitāldaļu, bet pa 2,16% kompānijas daļu, tāpat kā iepriekš, pieder Gunāram Indāram un Aivaram Sluckim.

Kompānijas valdes locekle Eva Lūse  pauda gandarījumu, ka uzņēmumam ir mainījusies īpašnieku struktūra un ir izdevies piesaistīt vairākus vietējos ieguldītājus.

“Jaunu akcionāru piesaiste pozitīvi ietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību, jo augstu vērtējama jauno akcionāru pieredze mediju un mārketinga jomās, kas spēs kvalitatīvi nodrošināt avīzes ilgtermiņa mērķu sasniegšanu,” sacīja Lūse.

Pēc viņas teiktā, patlaban nav iecerētas kādas strukturālas izmaiņas uzņēmuma darbībā.

SIA “TV Latvija” īpašnieks ir SIA “Ekis&Co-Positioning and Consulting”, kas uz pusēm pieder Robertam Ēķim un Klāvam Kalniņam. SIA “Siguldas Elpa” vienīgais īpašnieks ir “Rīgas apriņķa avīzes” kādreizējais īpašnieks Uldis Dvinskis. Savukārt SIA “Mediju aģentūra” īpašniece ir VAS “Latvijas Loto” padomes locekle Antra Duntava (NA). Turpretī AS “KNK mediji” pieder “Rīgas apriņķa avīzes” valdes loceklei Lūsei (80%) un Jānim Mozgiram (20%).

“Rīgas apriņķa avīze” reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 46 284 eiro. 2015.gadā kompānija strādāja ar 180 729 eiro apgrozījumu un nopelnīja 15 226 eiro. Finanšu dati par 2016.gadu vēl nav pieejami.

 


Foto: pexesl

Saistītās tēmas: AvīzeīpašniekiRīgas Apriņķa Avīzes

youtube icon
Abonēt youtube