Ņemot vērā laika apstākļus un meteoroloģiskās prognozes, pašreiz Rīgā atļauts atrasties uz 17 ūdenstilpju ledus, aģentūru BNS informēja galvaspilsētas domē.

Atļauts atrasties uz ledus Dambjpurva ezerā, Gaiļezerā ne tālāk par 50 metrus no krasta līnijas, Juglas upes posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, Vecdaugavas posmā no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3b, kā arī Daugavas posmā no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai un 200 metru attālumā no Beķergrāvja ielas Daugavas virzienā.

Tāpat drīkst atrasties uz Juglas ezera ledus ne tālāk par 150 metriem no krasta līnijas un 700 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas, Ķengaraga dīķa ledus, Sarkandaugavas ledus posmā no Uriekstes ielas 16 līdz Kundziņsalas 7.līnijai 18, kā arī Hapaka grāvja ledus posmā no Spailes ielas 8 līdz Platajai ielai 38.

Turklāt atļauts atrasties arī uz ledus Bolderājas karjerā, Bābelītes ezerā, Māras dīķī, kur aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 150 metru attālumā no Mārupītes ietekas, Bieķengrāvja posmā no Mūkusalas ielas 75 līdz Mazajai Bauskas ielai 28A, Zunda kanāla posmā no Ģipša ielas līdz Paula Valdena ielai, kur gan aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 50 metru attālumā no gājēju tilta pāri Zunda kanālam. Uz ledus atļauts atrasties arī Hapaka grāvja posmā no Lielupes ielas 15A līdz Lielupes ielai 72, Buļļupes posmā 300 metru attālumā no Velkoņu ielas un Lielās ielas krustojumam, Ķīšezerā, bet ne tālāk par 200 metriem no krasta līnijas. Turklāt Rīgas dome norādīja, ka uz Ķīšezera ledus aizliegts atrasties arī 1000 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39 600 metru attālumā no krasta līnijas.

Ziemas periodā pašvaldība noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus aizliegts, izņemot minētās vietas.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Rīgas Pašvaldības policija. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma, no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Saistītās tēmas: AtļaujaRīgas ūdenstilpesūdenstilpju ledus

youtube icon
Abonēt youtube