Latvijā palēnām arvien populārāka kļūst bioloģiska un ekoloģiska pārtika, tostarp piena produkti, sacīja piena produktu vairumtirgotāja AS “Siera nams” valdes locekle Dace Pauliņa.

Viņa pastāstīja, ka Latvijā iedzīvotāju ēšanas paradumi mainās un cilvēki pielāgojas veselīga dzīvesveida tendencēm. Produkti, kas kādreiz bija ļoti populāri, kļūst mazāk populāri. Tā vietā, piemēram, bioloģiski un ekoloģiski pārtikas produkti patērētājiem kļūst arvien svarīgāki un pēc tiem aug pieprasījums. Pēc viņas teiktā, ražotājiem ir arvien vairāk jādomā par produkciju veselīga dzīvesveida piekritējiem.

Vienlaikus viņa prognozēja, ja Latvijas iedzīvotāju pirktspēja būtu augtāka, pieprasījums pēc bioloģiskiem un ekoloģiskiem produktiem būtu vēl lielāks, taču patlaban tas aug palēnām. “Tā ir lēna tendence, kas noteikti sekos turpmākajos gados, tāpēc pie tās ir jāpiestrādā. Domāju, ka veselīga dzīvesveida politika lēnām uzņems potenciālos apgriezienus,” viņa prognozēja, piebilstot, ka palēnām aktualizējas arī pieprasījums pēc produkcijas vegāniem.

giphy (1)

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: BIOBīstamieProduktiSiera Nams

youtube icon
Abonēt youtube