Katru dienu pasažieri visā pasaulē mēģina izvest caur lidostas kontroli tonnu aizliegtas pārtikas. Un runa nav par kontrabandu. Aizliegto produktu sarakstā iekļūst tādas lietas kā gaļas izstrādājumi, sieri, piena produkti, zivis, daži augļi un dārzeņi. Noteikumi tiek izvirzīti pēc katras valsts prasībām un var stipri atšķirties no citiem.

Taču, vai kādreiz esi aizdomājies, kas notiek ar visu pārtiku ko konfiscē lidostās? Domājat, ka to apēd darbinieki ? Nekā tamlīdzīga. Tos gaida viens no trīs variantiem:

Krāsns

Dažas valstis visus konfiscētos produktus, kam nav nekādas vērtības, vienkārši sadedzina. Tam ir izveidotas speciālas krāsnis.

 

Pārstrāde

Dažas lidostas neiznīcina konfiscētos produktus. Daudzās Eiropas valstīs konteineri ar pārtiku un šķidrumu tiek sūtīti uz speciāliem pārstrādāšanas centriem. Iespējams, ka pudelē, no kuras jūs šodien dzerat ūdeni un pāris molekulu no kāda pasažiera pārstrādātas pudeles, ko atņēma lidostas darbinieki.

 

Smalcinātājs

Pats interesantākais variants – atsevišķa istaba ar smalcinātāju, kas atrodas lidostās. Tajā vienā acu skatienā var samalt visus neinteresantos augļus un dārzeņus.

Šāda mašīna – “slepkava” ir, piemēram, Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, un katru dienu tikai vienā terminālā tiek konfiscēti apmēram 300 kilogrami augļu un dārzeņu. Un tie visi nokļūst smalcinātājā.

 

Kāpēc gan lidostu darbinieki nesadala konfiscēto pārtiku savā starpā? Tāpēc, ka šajā pārtikā var mitināties vīrusi, parazīti un dažādas slimības. Veikt laboratorijas analīzes iznāktu visai dārgi, bet pārtika var būt bīstama. Tāpēc vieglāk no tās ir vienkārši tikt vaļā.

 

 


Avots: adme

Saistītās tēmas: ĒdiensLidostasPārtika

youtube icon
Abonēt youtube