Pagājušajā gadā valsts budžetā no uzturlīdzekļu parādniekiem atgūti 4 295 638 eiro, liecina Tieslietu ministrijas (TM) apkopotā informācija.

TM preses sekretāre Lana Ivulāne informēja, ka rīt, 1.februārī, stāsies spēkā izmaiņas Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz paplašināt valsts garantēto uzturlīdzekļu saņēmēju loku, efektivizēt un vienkāršot uzturlīdzekļu saņemšanas kārtību, kā arī noteikt stingrākus ierobežojumus uzturlīdzekļu parādniekiem.

Līdz ar šīm izmaiņām uzturlīdzekļu izmaksāšanā bērniem, piemēram, tiks samazināts laiks, kāds paiet līdz uzturlīdzekļu izmaksas uzsākšanai – no deviņiem līdz trim mēnešiem.

Kā ziņots, izmaiņas ievērojami vienkāršos uzturlīdzekļu saņemšanas procesu, tādējādi iestājoties par bērna interesēm. Būtiski, ka jaunais regulējums palīdzēs mazināt arī tiesu noslodzi, iepriekš uzsvēra par likumprojekta virzību atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

1.februārī plkst.10 Ministru kabineta preses konferenču zālē notiks preses konference, kur TM informēs par grozījumiem un veiktajām reformām uzturlīdzekļu sistēmā. Preses konferencē piedalīsies tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktors Edgars Līcītis, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktors, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja vietniece Iveta Kruka.

 


Foto: flickr/aisletwentytwo

Saistītās tēmas: ParādniekiTM

youtube icon
Abonēt youtube