Rīgas dome nespēj sakārtot taksometru nozari – jo īpaši Vecrīgā,  pauda ”Baltic Taxi” konsultants Jānis Naglis.

”Vakarnakt Vecrīgā, pie 3.vidusskolas, notika kārtējais incidents ar uzbrukumu ”Baltic Taxi” šoferim, agresīvu izturēšanos un rupjībām no konkurentu puses. Pats atgadījums jau ir pieredzēta lieta galvaspilsētā. Šoreiz gan jāuzsver kāds konkrēts aspekts – šis incidents ir pierādījums Rīgas domes nespējai sakārtot taksometru pakalpojumu nozari pilsētā un jo īpaši Vecrīgā,” klāstīja Naglis.

Pagājušajā gadā spēkā stājās Rīgas domes saistošie noteikumi, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību. Tajos tika paredzēti ierobežojumi iebraukšanai Vecrīgā, un pārvadātājam Rīgas dome noteica gada nodevu 300 eiro apmērā.

Pēc Nagļa teiktā, par spīti Rīgas domes solījumiem likvidēt bandītismu nozarē un atņemt licences negodīgajiem pakalpojuma sniedzējiem pērn nav piemērots neviens sods, kā arī nav atņemta neviena licence. Savukārt iekasētā summa par iebraukšanas licencēm no taksometru pakalpojumu sniedzējiem ir 200 000 eiro.

Viņš klāstīja, ka 2016.gadā ”Baltic Taxi” piedzīvojis sešu automašīnu dedzināšanu, 35 pārdurtas riepa un iemaksāti 48 000 eiro Rīgas budžetā par iebraukšanas licencēm.

”Joprojām notiek šādi iebiedēšanas gadījumi un notikušais liecina par katastrofālu situāciju Vecrīgā, no kuras cieš arī klienti. Ko par iekasētajiem 200 000 eiro ir izdarījusi Rīgas dome savu solījumu pildīšanai? Atgādinu, ka pēc piecu taksistu uzbrukuma toreizējam izglītības ministram Vjačeslavam Dombrovskim, notikumiem attīstoties, Rīgas dome solīja nozares sakārtošanu, sodus ar licences atņemšanu par pārkāpumiem. Neesam dzirdējuši par nevienu reālu pārkāpumu, par kuru būtu piemērots sods un licence atņemta visā pagājušajā gadā. Vecrīga nav bezizmēra teritorija – ja pašvaldības policija nav spējīga kontrolēt 200 taksometru, jājautā, tieši kādus sasniegumus no tās vispār var gaidīt,” pauda Naglis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka arī valsts nav pildījusi solījumus nozares un konkrēti taksometru licencēšanas sakārtošanā. Ieviestais 130 eiro sociālais avansa maksājums papildus Rīgas domes licencēm to nenodrošina – tas sadārdzina pakalpojuma sniegšanu nodokļus maksājošiem pakalpojuma sniedzējiem, bet nepiedāvā nekādus instrumentus, kas veicinātu, ka nodokļus sāk maksāt citi.

Kā ziņots, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par sīko huligānismu saistībā ar gadījumu, kad divi taksometru vadītāji sakāvušies publiskas stāvvietas dēļ.

RPP  informēja, ka naktī uz 30.janvāri tika saņemta informācija par to, ka uz ielas norisinās kautiņš starp diviem taksometru vadītājiem. Brīdī, kad policisti ieradās notikuma vietā, taksometru vadītāji vairs nekonfliktēja.

Pārrunu laikā tika noskaidrots, ka konflikts izcēlies publiskās stāvvietas dēļ. Viens no taksistiem savu darba automašīnu bija novietojis taksometriem paredzētajā stāvvietā, savukārt otrs pienācis klāt un teicis, ka par stāvvietu samaksājis un tā piederot viņam. Uz jautājumiem, kam un kādā veidā maksājis par publisko stāvvietu, taksometra vadītājs nav atbildējis, bet apgalvojis, ka drīz ieradīšoties cilvēki, kuri visu paskaidrošot.

Pēc asākas vārdu apmaiņas izcēlies kautiņš. Taksometra vadītājs, kuram it kā piederot norādītā publiskā stāvvietā, ar pieri otram taksometra vadītājam pārsitis lūpu. Cietušais taksists aizstāvoties uzbrucējam pārsitis degunu.

Sarunas laikā ar policistiem iespējamais kautiņa aizsācējs noliedza, ka būtu sācis fizisko konfliktu, notikušajā vainojot otru kautiņā iesaistīto vīrieti.

Ņemot vērā gūtās traumas, uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, kuri, apskatot vīriešus, konstatēja, ka hospitalizācija personām nav nepieciešama.

 


Foto: nomadicboys

Saistītās tēmas: Baltic TaxiTaksistivecrīga

youtube icon
Abonēt youtube