Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju un Ēģipti šajā ziemas sezonā ir stabils, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Inga Kavaca.

“Pieprasījums ir stabils. Nav tā, ka pieprasījuma nav vai tas ir pārsteidzoši augsts, bet pieprasījums ir. Tie cilvēki, kuri ir izlēmuši uz turieni ceļot, brauc un veic rezervācijas,” sacīja Kavaca.

Viņa piebilda, ka Ēģipte ir ziemas galamērķis un uz turieni cilvēki tradicionāli brauc laikā no oktobra beigām līdz aprīlim. Savukārt no aprīļa beigām līdz oktobra izskaņai pieprasīts atpūtas galamērķis ir Turcija.

Kavaca atzīmēja, ka abās iepriekš minētajās valstīs patlaban ar drošību viss ir kārtībā. Lai gan Šarmelšeihas kūrorts Ēģiptē lidojumiem joprojām ir slēgts, aviokompānijām ir atļauts lidot uz Hurgadu. Drošība Hurgadā un tās lidostā ir pārbaudīta.

Viņa arī sacīja, ka par spīti tam, ka lidojumi uz Šarmelšeihu joprojām nenotiek, Hurgadā tūrisma pakalpojumu cenas nav palielinājušās. “Jebkurā gadījumā, ja izvērtē piedāvājumu visiem galamērķiem ziemā, kur ir pietiekoši silts un var braukt atpūsties, Hurgada joprojām izmaksu ziņā ir lētākais galamērķis,” teica Kavaca.

Viņa arī piebilda, ka Šarmelšeihas pieejamība tūristiem būs atkarīga no starptautiskās drošības izvērtētājiem un pagaidām ir grūti prognozēt, kad turp atsāks organizēt braucienus.

Jau vēstīts, ka pērn 11.decembrī vairāki desmiti cilvēku gāja bojā Ēģiptē sprādzienā pie Kairas galvenās koptu kristiešu baznīcas. Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi paziņoja, ka Kairā svētdien notikušo sprādzienu pie pilsētas galvenās koptu kristiešu baznīcas sarīkoja pašnāvnieks.

Savukārt Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā pērn 10.decembrī eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis pie futbola stadiona, nogalinot vairākus desmitus cilvēku un policistu. Atbildību par to uzņēmās grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi (TAK) – radikāļi, kas ir atšķēlušies no Kurdistānas Strādnieku partijas.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

youtube icon
Abonēt youtube