Gastrofizika – jauna zinātne. Ar dizaina, neirobiloģijas un eksperimentālās psiholoģijas palīdzību tā pēta, kā gūt vēl lielāku baudu no ēdiena.
Karote ir pārsteidzošs izgudrojums. Iespējams, tā ir pirmā lieta, ko mēs lietojam kopš piedzimšanas. Karoti var sastapt visās kultūrās. Visi lieto dažāda izmēra un lieluma karotes. Tā ir mūsu ikdiena.
Taču vesela pētnieku grupa uzskata, ka karote, ko mēs izmantojam kopš 1760. gada, ir nepareiza. Pēc gastrofiziķu domām, karotē ir tā lieta, kas traucē izbaudīt visu ēdiena garšas sajūtu. Tāpēc šie zinātnieki izgudroja jaunu karoti, ko īstenībā grūti nosaukt par tādu, kas atgriež mūs pie aizmirstā veida – ēšanas ar rokām – ceļš uz bezgalīgu garšu baudu.
Jā, varbūt ar šo karoti nav ērti ēst zupu, taču daudzi, kuriem paveicās izmēģināt šo karoti praksē, saka, ka ēdiens liekas daudz aromātiskāks un ar garšām bagātāks.
Tātad, dārgie draugi, atmetam visas manieres un baudām pusdienas vēsturiskā, taču ar garšu pilnā stilā!
https://www.youtube.com/watch?v=HPrYo38q29c