Kāds Pēterburgas iedzīvotājs 60 gadu vecumā nolēma izaicināt sevi un apstaigāja pasauli ar kājām, kas vīrietim aizņēma 676 dienas. Visu savu ceļu vīrietis mēroja bez jebkāda transportlīdzekļa (neskaitot divus lidojumus pāri okeānam).

Sergejs Lukjanovs savu ceļojumu sāka 2015. gada 1. aprīlī no Pils laukuma. No savas “misijas” viņš atgriezās pēc 20 mēnešiem. Sergejs bija mērojis 23 tūkstošus kilometru un paviesojies 21 valstī. Biežā staigāšana vīrietim likusi nomainīt veselus septiņus kurpju pārus. Dienā ceļotājs tērēja vien nepilnus 8 eiro un sava ceļojuma laikā paspēja izdzert vairāk nekā divas tonnas Coca-Cola.

Viņa ceļš gāja caur Krieviju, Kazahstānu, Ķīnu, Singapūru, pēc tam veicot lidojumu pāri Klusajam okeānam un piezemējoties Dienvidamerikā, kur vīrieti aplaupīja. Brazīlijā cilvēki brīvprātīgi savāca naudu, kuru ziedoja brašajam krievu ceļotājam, lai viņš varētu nokļūt uz Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Tad viņš ar lidmašīnu nokļuva atpakaļ Eirāzijā, kur no Tunisijas mēroja ceļu caur Eiropu un atgriezās atpakaļ Krievijā.

Pēc skarbā ceļojuma Sergeja sapnis ir 2 gadus atpūsties un pavadīt kopā ar savu ģimeni, pastaigāties ar mazmeitu un varbūt pat uzrakstīt grāmatu, taču vīrietis jau drīzumā plānos jaunu ceļojumu.

Saistītās tēmas: ceļojumspasaulePēterburga

youtube icon
Abonēt youtube