Šodien, 8. februārī, gaisa kuģotājs Gunārs Dukšte centīsies uzstādīt jaunu pasaules rekordu lidojumā ar gaisa balonu pāri Latvijai kopā ar savu slaveno gaisa balonu “Mārīte”.

Pieredzējušais gaisa balonu pilots jau kopš 1992. gada ir veicis vairāk nekā 3000 lidojumus ar gaisa balonu. Šogad gaisa kuģotājs svinēs savas karjeras 25. jubileju, un, ticams, arī jaunu Latvijas rekordu.

Līdzšinējie rekordi, kas ir visai iespaidīgi, arī pieder Dukštem. Šoreiz gaisa kuģotājs mēģinās pārspēt pats savus sasniegumus. Līdz šim augstākais sasniegtais punkts bija 7684 metri, veiktā distance mērojama 220 kilometros, kur kopā lidojumā tika pavadītas 7 stundas un 33 minūtes.

Sākotnēji gaisa kuģis aptuveni 2 km augstumā virs Daugavas dosies Rīgas virzienā. Ap 12.00 pie Aizkraukles lidojuma augstums tiks samazināts līdz 500 metriem, lai veiktu pagriezienu uz Jelgavu. Virs Kurzemes augstums atkal palielināsies un pārsniegs 1 km. Piezemēšanās plānota Kuldīgas novadā ap 17.00. Īstenojot šo plānu, tiks uzlaboti lidojuma distances un ilguma rekordi. Lai viss izdodas un vēlam veiksmi!


Avots: Altius

 

Saistītās tēmas: Gaisa balonsLatvijaLidojumsRekords

youtube icon
Abonēt youtube