ASV Aizsardzības ministrija trešdien apstiprināja, ka grib nomāt telpas Trampa tornī Ņujorkā aprīkojumam un militārajam personālam, kas pavada ASV prezidentu Donaldu Trampu, kamēr viņš uzturas šajā ēkā.

Trampa tornī turpina dzīvot pirmā lēdija Melānija Trampa un viņu dēls Barons, un Tramps plāno regulāri viņus apmeklēt.

ASV prezidentus visu laiku pavada militārs personāls, sevišķi tos, kuri ņem sev līdz čemodānu ar kodiem kodolieroču palaišanai.

Pentagona plāni nomāt telpas Trampa tornī veicina debates par potenciāliem interešu konfliktiem, kas saistīti ar Trampa nekustamajiem īpašumiem.

Tramps atteicās pārdot savus īpašumus, stājoties prezidenta amatā, un tos nodeva trastam, kuru pārvalda viņa divi vecākie dēli.

Viņš arī atteicās nodot savus īpašumus trastam, kuru kontrolētu neatkarīgs menedžeris.

“Lai izpildītu oficiālās misijas prasības, Aizsardzības ministrija darbojas caur attiecīgiem kanāliem un saskaņā ar visām piemērojamām juridiskām prasībām, lai iegūtu ierobežotu nomātas telpas daudzumu Trampa tornī,” paziņoja Pentagona preses sekretārs pulkvežleitnants Džeimss Brindls.

Saskaņā ar Pentagona amatpersonu teikto Aizsardzības ministrija arī iepriekš ir nomājusi telpas pie prezidentu privātajām rezidencēm.

Telekanāls CNN ziņoja, ka viena stāva noma Trampa tornī izmaksā apmēram pusotru miljonu ASV dolāru gadā.

 


Foto: trumptowerny

Saistītās tēmas: NomaPentagonsTrampa Tornis

youtube icon
Abonēt youtube