Ņujorkā ir aizturēts 19 gadus vecs vīrietis, kad viņš mēģināja iekļūt Trampa tornī, kur atrodas jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa rezidence, nesot līdz nazi, garoti (nožņaugšanas auklu) un petardes, otrdien paziņoja policija.

Aizturētais Aleksandrs Vangs, kura pastāvīgā dzīvesvieta ir Ņujorkas štata Pokvagas pilsēta, tika apsūdzēts ieroča noziedzīgā turēšanā un pirotehnikas nelikumīgā turēšanā, sacīja policijas preses sekretārs.

Kopš savas uzvaras prezidenta vēlēšanās 8.novembrī Tramps lielāko daļu laika ir pavadījis savā rezidencē Trampa tornī. Tur viņš rīko tikšanās savas valdības veidošanas procesā.

Vēl nav zināms, vai Vanga aizturēšanas laikā Tramps atradās šajā ēkā. Otrdien viņš uz neilgu laiku parādījās vestibilā kopā ar repa superzvaigzni Kanji Vestu, kurš bija atnācis Trampu apciemot.

58 stāvus augstajā Trampa tornī atrodas gan viņa biznesa konglomerāta “Trump Organization” mītne, gan viņa Ņujorkas mājoklis. Šajā ēkā telpas īrē citas firmas, un tajā ir arī 263 privāti dzīvokļi.

Pēc Trampa vēlēšanu uzvaras šo ēku nepārtraukti apsargā policija. Apmeklētāju somu saturs tiek pārbaudīts ar skeneri, pirms viņi tiek ielaisti ēkas vestibilā, kas ir kļuvis par tūristu atrakciju.

Augustā trīs mēnešus pirms vēlēšanām cits ASV pusaudzis tika aizturēts pēc tam, kad ar piesūcekņiem bija pārvietojies augšup pa Trampa torņa ārsienu.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: ŅujorksTrampa TornisUzbrucējs

youtube icon
Abonēt youtube