ANO Drošības padome pirmdien vienbalsīgi nosodījusi Ziemeļkorejas pēdējo ballistiskās raķetes izmēģinājumu, draudot pret Phenjanu veikt nozīmīgus pasākumus.

Padomes dalībvalstis atbalstīja ASV izstrādāto paziņojumu, kurā raķetes izmēģinājums nosaukts par ANO rezolūciju “rupju pārkāpumu”.

“Mēs aicinām visas Drošības padomes dalībvalstis izmantot visus pieejamos resursus, lai liktu Ziemeļkorejas režīmam – un tā sekmētājiem – saprast, ka šie izmēģinājumi nav pieņemami,” paziņoja ASV vēstniece ANO Nikija Heilija.

“Ir laiks Ziemeļkoreju saukt pie atbildības – ne ar mūsu vārdiem, bet ar mūsu darbiem,” viņa piebilda.

ANO Drošības padomes sēdes sasaukšanu bija pieprasījušas ASV, Dienvidkoreja un Japāna.

ASV prezidents Donalds Tramps neilgi pirms Drošības padomes sēdes preses konferencē Ziemeļkoreju nosauca par “lielu, lielu problēmu”, solot “tikt ar to galā ļoti spēcīgi”.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja svētdien izmēģināja ballistisko raķeti. Šis ir pirmais Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes izmēģinājums, kopš Tramps stājies ASV prezidenta amatā.

Raķete tika palaista no Banhjonas aviobāzes un aizlidoja uz austrumiem Japāņu jūras virzienā, iepriekš paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai attīstīt ballistisko raķešu tehnoloģiju, tomēr pagājušajā gadā Ziemeļkoreja veica vairāk nekā 20 raķešu izmēģinājumus.

ANO Drošības padome kopš Ziemeļkorejas pirmā atombumbas izmēģinājuma 2006.gadā pret to sešas reizes ir noteikusi sankcijas.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: ANOballistiskā raķeteZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube