Kriminālais reportieris atvaļinājumā sameklēja un publicēja internetā veselu slepkavību bāzi, ko noziedznieki veikuši ASV teritorijā laika periodā no 1965. līdz 2014. gadam un ko izmeklēja policija, FIB vai citas speciālās aģentūras.

Pilnvērtīga meklēšanas sistēma dod iespēju ieskatīties katras slepkavības raksturojumā un var kļūt par efektīvu instrumentu publiskajās izmeklēšanās.

Tomasa Hengrouva projekts The Murder Accountability Project apvieno atvērtus datus pēc, piemēram, notikuma laika, atrašanās vietas, slepkavības veida, dzimuma, nacionalitātes un upura vecuma.

Pēc Hengrouva vārdiem, projekts ir vērsts uz neatrisināto  krimināllietu aktualitāti ASV. Kā ziņo Bloomberg, pirmo reizi žurnālists izmantoja līdzīgu darbu ar datu bāzi 2010. gadā, un tad pēc kopīgiem slepkavības kritērijiem viņš ieraudzīja saistību starp 14 slepkavībām Indiānas štatā, taču tad policija nepievērsa īpašu uzmanību Hengrouva ziņai, savukārt pēc vairākiem gadiem tika apcietināts aizdomās turamais, kurš veica vismaz piecas no šīm slepkavībām.  Tieši šis gadījums noskaņoja viņu nopietnākam darbam, kas spēs dot sīkākas detaļas par slepkavību raksturojumiem, lai palīdzētu atrisināt pēc iespējas vairāk nepabeigtu lietu.

Rezultātā projekts iekļauj sevī divas lielas datu bāzes – Uniform Crime Report un Supplementary Homicide Report, kā arī papildu avotus. Pēc Hengrouva vārdiem, šī ir pati lielākā no eksistējošām slepkavību datu bāzēm ASV.

Saistītās tēmas: Online ProjektsSlepkavības

youtube icon
Abonēt youtube