Es paļaujos uz prokuroru atbalstu nodokļu izkrāpšanas shēmu atklāšanā, šodien gadskārtējā virsprokuroru sanāksmē sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Uzrunājot klātesošos, Kučinskis uzsvēra, ka tiesiskā aizsardzība ir viena no katras demokrātiskas valsts vērtībām, kā arī norādīja, ka no prokuroru darba lielā mērā ir atkarīga valdības spēja īstenot tās izvirzītās prioritātes.

Kā vienu no šādām prioritātēm viņš minēja drošības stiprināšanu. “Visiem skaidrs, ka vārds “drošība” nenozīmē vien žoga būvēšanu uz robežas, bruņumašīnu pirkšanu un armijas bāzu attīstību. Liela nozīme ir iekšējai drošībai – tam, lai katrs iedzīvotājs gan sadzīviskā līmenī, gan arī savā profesionālajā darbībā justos tiesiski aizsargāts. Viena lieta ir pareizi uzrakstīti likumi, bet tikpat svarīgs ir arī tas, lai tie tiktu ievēroti atbilstoši to burtam un garam,” norādīja premjers.

Tāpat Ministru prezidents akcentēja prokuroru darba nozīmi tautsaimniecības attīstības veicināšanā, norādot, ka šīs prioritātes būtiska sadaļa ir ēnu ekonomikas un ekonomisko noziegumu apkarošana. “Es ceru un paļaujos uz Jūsu atbalstu ēnu ekonomikas un nodokļu izkrāpšanas shēmu atklāšanā un izskaušanā,” teica Kučinskis.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūrā šodien notiek gada pārskata sanāksme par darba rezultātiem pagājušajā gadā un plānotajām darbības prioritātēm šogad.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveikumā sanāksmes dalībniekiem aicināja uzlabot prokuratūras darbu ekonomisko noziegumu un sarežģīto lietu izmeklēšanā.

Kā informēja Prezidenta preses dienestā, Vējonis nosūtījis apsveikumu ikgadējai virsprokuroru sanāksmei, kurā uzsver, ka prokuroru darbam ir liela nozīme tiesiskuma nostiprināšanā Latvijā, tādēļ nepieciešams turpināt meklēt veidus, kā to padarīt arvien efektīvāku un tādējādi vairotu sabiedrības ticību taisnīgumam.

“Prokuroru darba lauks ir plašs un daudzpusīgs, taču sistēmas efektivitāti vislabāk parāda sarežģītās un apjomīgās lietas, smago un sevišķi smago noziegumu izmeklēšana. Tieši šīs lietas visbiežāk apspriež sabiedrība un mediji. Tieši šo lietu izmeklēšana visbiežāk veido pamatu prokuratūras darba kopējam novērtējumam. Aicinu meklēt risinājumus, kā uzlabot šādu lietu virzību,” norāda Vējonis.

 


Foto: BNS

Saistītās tēmas: krāpšanaKučinskisNokokļi

youtube icon
Abonēt youtube