Vācijas kancleres Angelas Merkeles valdība trešdien atbalstījusi jaunos noteikumus, ar kuriem tiks atvieglota patvēruma meklētāju noziedznieku deportēšana.

Iekšlietu ministra Tomasa de Mezjēra ierosinātie noteikumi paredz stingrākus sodus patvēruma lūdzējiem, kas par savu identitāti sniedz nepatiesu informāciju, savukārt legālais apcietinājuma termiņš līdz deportācijai pagarināts no četrām līdz desmit dienām.

Federālais Migrācijas un bēgļu birojs (BAMF) turpmāk varēs piekļūt patvēruma lūdzēju mobilo tālruņu datiem, lai pārliecinātos par viņu identitāti.

Pret jaunajiem noteikumiem iebilst opozīcijas partijas un cilvēktiesību aktīvisti.

“Ar katru minūti uz iekšzemes drošības altāra tiek upurētas pamattiesības, konkrēti attiecībā uz bēgļiem,” sacīja kreiso ekstrēmistu partijas “Die Linke” (“Kreisie”) priekšsēdētāja Katja Kipinga.

Arvien uzstājīgāk izskan Merkeles valdībai adresētās prasības pret patvēruma meklētājiem noziedzniekiem izturēties stingrāk.

Kā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā notikušo teroraktu, tā arī sprādzienu jūlijā Ansbahā sarīkoja cilvēki, kuru lūgumi par patvēruma piešķiršanu bija noraidīti, bet kas no valsts nebija deportēti.

Jaunie noteikumi vēl ir jāapstiprina Bundestāgā.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: Angele MerkeleDeportēšana

youtube icon
Abonēt youtube