Zināms, ka retinols lieliski palīdz cīņā ar grumbām, bet vai zināji, ka tas arī novērš pinnes un samazina poras. 

Bet ko tad īsti vēl mums dod šis retinols un vai tiešām mums tas ir nepieciešams?

Tas mazina poras: kaut arī tehniski poras samazināt nevar (paldies, ģenētikai), retinols var likt tām izskatīties mazākām. Atmirušās šūnas, kas atrodas uz ādas, porām liek izskatīties lielākām, nekā tās patiesībā ir. Retinols palīdz notīrīt ādu, līdz ar to porām ļauj elpot un novērš netīrumu krāšanos tajās. Tādēļ tās izskatīsies mazākas.

Retinols var izraisīt kairinājumu: kad uz ādas tiek uzklāts retinols, tas stimulē retinoīdu receptorus ādas šūnās, palielinot šūnu lobīšanos, kā rezultātā āda kļūst sausa un zvīņaina. Bet tas notiek tikai tādēļ, ka āda pielāgojas, un šis process ilgst no vienas līdz četrām nedēļām. Lai āda pielāgotos retinolam, sākotnēji uz ādas klāj to tikai ik pēc divām dienām un pirms došanās gulēt, vienmēr to pabarojot ar mitrinošiem krēmiem.

Nav nepieciešams liels daudzums: eksperti apgalvo, ka ar zirņa lieluma krēma daudzumu absolūti pietiek visai sejas ādai, tas nozīmē, ka produkts tiešām pietiks ilgam laikam. Tāpat mazais krēma daudzums nekairinās seju.

Mazina akni, izsitumus, pinnes: retinols atver poras, mazina iekaisumus un atdala ādu no lipīgajām ādas šūnām, kas aizsprosto poras. Ar laiku šī īpašība palīdz mazināt akni, jo poras ir attīrītas un nav kur veidoties iekaisumiem.

Retinols ādu padara jutīgu pret sauli: esi uzmanīga, ja lieto retinolu, neaizmirsti pirms došanās saulē uzklāt saules aizsargkrēmu. UV stari mazina retinola iedarbību, tādēļ to labāk klāt pirms došanās gulēt.

Saistītās tēmas: retinolsskaistumsveselīga āda

youtube icon
Abonēt youtube