Francijas galēji labējās partijas “Nacionālā fronte” līderei Marinai Lepēnai draud Eiropas Parlamenta (EP) deputātes imunitātes zaudēšana, jo viņa Tviterī parādījusi džihādistu grupējuma “Islāma valsts” zvērību fotoattēlus, otrdien paziņoja amatpersonas.

Francijas prokuratūra 2015.gada decembrī sāka izmeklēšanu par vairākiem Lepēnas tvītiem ar šo zvērību fotogrāfijām. Vienā no tām bija ASV reportiera Džeimsa Foulija līķis bez galvas, kuru nogriezuši džihādisti.

EP juridiskā komiteja otrdien atbalstīja prokuroru pieprasījumu atcelt Lepēnas kā EP deputātes tiesisko neaizskaramību.

Par Lepēnas imunitātes atcelšanu ceturtdien paredzēts balsojums EP kopumā, tomēr EP parasti seko juridiskās komitejas lēmumiem.

Lepēna, atsaucoties uz parlamentāro imunitāti, līdz šim ir atteikusies ierasties policijā Parīzes piepilsētā Nantērā, lai atbildētu uz jautājumiem saistībā ar šo izmeklēšanu.

Pret viņas kabineta vadītāju tomēr ir sākta oficiāla izmeklēšana par “vardarbīgu attēlu izplatīšanu”.

Attēliem tvītos bija pievienots paraksts “Tas ir “Daesh””, lietojot “Islāma valsts” nosaukuma arābu saīsinājumu. Tajos bija redzams Foulija asiņainais līķis ar nogriezto galvu uz viņa rumpja, aizdedzināts vīrietis būrī, un tanka pārbraukšana pāri cilvēkam.

Ārštata žurnālists Foulijs 2012.gadā tika sagūstīts Sīrijā, un 2014.gada augustā “Islāma valsts” kaujinieki viņu noslepkavoja, nogriežot galvu.

Lepēna, kurai ir vairāk nekā 830 000 sekotāju Tviterī, adresēja šos tvītus telekanāla “BFM TV” žurnālistam Žanam Žakam Burdēnam, kuru viņa apsūdzēja “Nacionālās frontes” pielīdzināšanā “Islāma valstij”.

Foulija vecāki Džons un Daiena pieprasīja nekavējoties aizvākt šos attēlus no Tvitera, kā arī apsūdzēja Lepēnu “kaunpilni necenzētā” attēla izmantošanā saviem politiskajiem mērķiem.

 


Foto: twitter/mlp_officiel

Saistītās tēmas: EPLepēnaTvīti

youtube icon
Abonēt youtube