Ziemeļkoreja ir aizliegusi no valsts izbraukt visiem Malaizijas pilsoņiem, paziņojuši Ziemeļkorejas valsts mediji.

Abas valstis ir iesaistītas strīdā par Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama noindēšanas apstākļiem Malaizijā.

“Visiem Malaizijas pilsoņiem Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā tiek uz laiku liegts atstāt valsti, līdz pienācīgi tiks atrisināts Malaizijā notikušais incidents,” Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas paziņojumu citēja valsts oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Phenjana pauda cerību, ka Malaizijas valdība šo problēmu atrisinās “godīgi un savlaicīgi, balstoties labajā gribā”.

Ziemeļkorejā esošajiem Malaizijas diplomātiem un citiem pilsoņiem tik ļauts “veikt savu darbu”, kamēr izbraukšanas aizliegums būs spēkā, KCNA citēja ministrijas sniegto informāciju.

Kima Čennama slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Dienvidkoreja par notikušo ir vainojusi Ziemeļkoreju, bet Malaizija ir vēlējusies nopratināt vairākus Ziemeļkorejas pilsoņus.

Skandāla rezultātā Malaizija ir izraidījusi Ziemeļkorejas vēstnieku, bet pirms tam jau bija atsaukusi savu vēstnieku no Phenjanas.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: AizliegumsMalaiziešiZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube