Ko uz sievietēm bāzētas ārzemju ziņu saites dara dienā, kad notiek masveida streiks ar nosaukumu “Diena bez sievietes”? Dažām saitēm ir ļoti vienkārša atbilde – pārtraukt darbu uz vienu dienu.

Ņujorkas saite The Cut nepublicē neko jau no 7. marta vakaram un vēl visu 8. martu. Tā vietā viņu mājaslapa sastāv no ar streiku saistītām tēmām un rakstiem no arhīva. Citas sieviešu saites, piemēram, Bustle arī par godu streikam neko nepublicē. Darbinieki, kuri ikdienā dalās ar vairākiem simtiem stāstu šajā mājaslapā, tiek aicināti brīvprātīgi piedalīties streikā.

Tikmēr kāda citā saitē Jezebel 8. martā strādā tikai vīriešu sastāvs, bet sievietes darbā atgriezīsies ceturtdien, lai rakstītu par sieviešu dienas streiku.

Daudzi sieviešu žurnāli turpina savas ikdienas darbības, bet liekot lielāku uzsvaru Starptautiskajai sieviešu dienai un streikam. Teen Vogue plāno atspoguļot streika norisi no koledžas studentu perspektīvas, kamēr Marie Claire plāno lūgt sievietes dalīties ar savu pieredzi seksisma sakarā.

Pasaules sievietes cer, ka šī trešdiena izvērtīsies tikpat globāla kā šī gada sieviešu maršs.


Avots: Mashable

Saistītās tēmas: 8.martsPresesievietesStreiks

youtube icon
Abonēt youtube