Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) publiskojis mājaslapu-datubāzi ”valstskapitals.lv”, kas satur informāciju par aktualitātēm valsts kapitālsabiedrību pārvaldības jautājumos un ļauj novērtēt kapitālsabiedrību ar izšķirošo valsts ietekmi darbības rezultātus,  pavēstīja PKC.

”Esam izveidojuši interaktīvu rīku, kas ļauj pārskatāmā veidā salīdzināt kapitālsabiedrību finanšu datus dinamikā – pa vairākiem gadiem, nozares ietvaros, kā arī sekot līdzi to darbības mērķu sasniegšanai ilgtermiņā un novērot dažādu lēmumu un pārmaiņu, tostarp tiesiskā regulējuma izmaiņu, ietekmi uz uzņēmumu darbības rezultātiem. Lai datubāze kalpo kā praktisks instruments uzņēmumu vadītājiem un sabiedrībai, sekojot līdzi kapitālsabiedrību pārvaldības reformas īstenošanai ilgtermiņā!” uzsvēra PC vadītājs Pēteris Vilks.

Pēc PKC paustā, viens no būtiskiem aspektiem veiksmīgā valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformas turpmākajā īstenošanā ir informācijas atklātība un pieejamība, padarot valsts kapitālsabiedrību darbības rezultātus ērti pieejamus plašākai sabiedrībai, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sekot līdzi, kā tiek pārvaldīti publiskie aktīvi. Papildus datubāzē iekļautajai informācijai PKC ik gadu apkopo arī informāciju par valstij piederošajām kapitālsabiedrībām un kapitāla daļām (par iepriekšējo gadu) vienotā publiskā pārskatā.

PKC kopš 2015.gada 1.jūnija uzticēti valsts kapitālsabiedrību pārvaldības koordinējošās institūcijas uzdevumi, kas noteikti Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā. PKC darbība kapitālsabiedrību pārvaldības jomā ir galvenokārt vērsta uz ilgtspējīgas korporatīvās pārvaldības ieviešanu Latvijas valsts īpašumā esošajos uzņēmumos, kā arī efektīvas un atbildīgas uzņēmējdarbības prakses īstenošanu atbilstoši OECD rekomendācijām.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: datubāzeKapitālsabiedrībasPKC

youtube icon
Abonēt youtube