Profesors Entonijs Hiltons no Astonas Universitātes  Birmā apstiprināja, ka tā sauktais piecu sekunžu likums darbojas: pēc zinātnieka domām, ja ēdiens uz grīdas atrodas pavisam neilgu laiku, iespēja paķert bīstamas baktērijas ir ļoti minimālas, ziņo Independent.

“Protams, ēdienu, pārklātu ar netīrumiem, ēst nevajadzētu. Taču, lai arī produkti būs acīmredzami bojāti, tiem diez vai pielips arī bīstamās baktērijas, esot tikai pāris sekundes uz grīdas,” saka Hiltons.

Profesors nodemonstrēs, kā strādā piecu sekunžu likums jauniešu pasākumā The Big Gang Fair. Pēc organizatoru domām, Hiltona eksperiments lieliski ilustrēs zinātnes klātbūtni ikdienas dzīvē.

 


 

Saistītās tēmas: ĒdiensPierādītsZinātnieki

youtube icon
Abonēt youtube