World Hapiness Report 2017 pavisam nesen ir publicējis ziņojumu par 155 valstīm, sarindojot tās pēc “laimes koeficienta”. Veidojot pasaules laimīgāko valstu reitingu, tika ņemta vērā ne tikai laime kā cilvēku prāta stāvoklis, bet arī sabiedrības veselības stāvoklis, ekonomiskā labklājība, kā arī politiskie apstākļi pasaules valdībā.

World Happiness Report turpina skicēt globālo uzmanību ap nepieciešamību izveidot stabilu politiku cilvēkiem svarīgākajā sfērā – labklājībā,saka Džefrijs Saks, Solutions Network ilgtspējīgās attīstības direktors. “Šis ziņojums un dati par dažādām pasaules valstīm ir pierādījums tam, ka laime ir spēcīgu sociālo pamatu rezultāts. Ir pienācis laiks, lai veidotu sociālo uzticēšanos un veselīgu dzīvi, nevis ieročus un sienas.”

Jau atkal Ziemeļeiropas un Rietumeiropas valstis nosaka laimes latiņu. Norvēģija ir uzlabojusi savus rezultātus, kas šogad ierindo šo valsti topa pirmajā vietā, kas pirms gada bija vien 4. vietā. Tai seko Dānija, Islande, Šveice, Somija, Nīderlande, Kanāda, Jaunzēlande, Austrālija un Zviedrija.

Saistītās tēmas: 2017laimeNorvēģijaValstis

youtube icon
Abonēt youtube