Krievijas opozicionārs Aleksejs Naviļnijs svētdien aizturēts Maskavā pret korupciju vērstā demonstrācijā, kuru pats organizēja, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēstīja raidorganizācija BBC.

Protestētāji mēģinājuši nepieļaut, ka policija aizved Naviļniju, bet nesekmīgi.

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notiek protesti pret korupciju valdībā.

Cilvēkus protestēt pamudinājusi Navaļnija publiskotā informācija par Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva bagātībām, kas iegūtas nelegālā ceļā.

Navaļnijs savā oficiālajā tīmekļa vietnē iepriekš ziņoja, ka protesti plānoti 99 Krievijas pilsētās, taču 72 no tām, tostarp Maskavā, varasiestādes demonstrācijas nav atļāvušas.

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu “Kirovļes” lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās. Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst.

Navaļnijs tviterī pēc aizturēšanas aicināja pārējos protestētājus turpināt demonstrāciju, piebilstot, ka viņam viss esot kārtībā.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: AizturēšanaNavaļnijsprotesti

youtube icon
Abonēt youtube