Kontinentālā hokeja līga (KHL) izskata variantus papildināt dalībnieku skaitu ar klubiem no Eiropas un Āzijas, bet šīs līgas klubi negatavojas piedalīties Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīrā, izteicies KHL prezidents Dmitrijs Černišenko.

Čempionu līgas pārstāvji izteikušies, ka gatavi piedāvāt divus speciālos ielūgumus jeb “wild card” KHL klubiem dalībai izslēgšanas turnīrā, ja starp abām līgām tiks parakstīta vienošanās, tomēr Černišenko šādu iespēju kategoriski noraidījis.

“Čempionu līgas vadības izteikumi par gatavību iekļaut KHL vienības starp dalībniekiem, nodrošinot tiem īpašas priekšrocības, izraisa mulsumu,” aģentūrai “R-Sport” paudis Černišenko. “Tas tikai rada nevajadzīgu ažiotāžu un jautājumus no masu medijiem, kaut KHL jau vairākkārt paudusi savu nostāju šajā jautājumā – dalība Čempionu līgā nenestu labumu KHL un būtu papildus slogs. KHL klubi negatavojas piedalīties Čempionu līgā nevienā šo sacensību stadijā.”

KHL šosezon regulārajā čempionātā piedalījās 29 komandas no astoņām valstīm – Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Tomēr Horvātijas komanda Zagrebas “Medveščak” pavēstījusi, ka atstāj KHL un nākamajā sezonā startēs Austrijas Hokeja līgā (EBEL).

“KHL ir spēcīgākā līga Eirāzijā. Tā ir veiksmīga sportiskajā, finansu, organizatoriskajā ziņā un arī citos aspektos,” par nākotni optimistisks ir Černišenko. “Pašlaik mēs izskatām vairākus pieteikumus no jauniem klubiem. Vēlmi kļūt par KHL dalībniekiem izskata gan Eiropas, gan Āzijas klubi. Galvenais kritērijs būs spēlētāju meistarība un finansiālā stabilitāte.”

Saistītās tēmas: Čempionu līgaKHLPrezidents

youtube icon
Abonēt youtube