Ārkārtīgi vienkārša un ātra recepte, ka pagatavot gardu un bezgala sulīgu lasi, lai tas garšotu katram zivs cienītājam.

Vien dažas sastāvdaļas un gatavs!

Sastāvdaļas:

♦ 1/4 glāze sviesta
♦ 1/3 glāze medus
♦ 4 lielas ķiploku daiviņas
♦ 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
♦ 1,5 kg laša
♦ jūras sāls garšai
♦ pipari garšai
♦ citronu šķēlītes
♦ 2 ēdamkarotes pētersīļu

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai. Cepešpannā liec foliju tik daudz, lai pēcāk ar to vari apklāt un tajā ietīt lasi.

Pannā izkausē sviestu, pievieno medu un saspiestus ķiplokus, Pievieno citronu sulu un visu samaisi līdz viendabīgai masai.

Liec lasi folijā, pārlej to ar gatavo sviesta/medus masu. Ar silikona otiņu maisi un vienmērīgi izdali to pa visu lasi. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Pēc tam ar foliju apklāj lasi tā, lai viss ir noslēgts un sviesta/medus masa neizlīst.

Liec krāsnī uz apmēram 15 minūtēm vai līdz lasis ir gatavs. Pēc tam ņem ārā no krāsns un ļoti uzmanīgi atver foliju, lai atbrīvotu tvaiku, kas sakrājies. Pēc tam uz divām minūtēm liec atpakaļ krāsnī, lai laša virskārta karamelizējas.

Dekorē ar citronu šķēlēm un pētersīļiem! 🙂


Avots: Cafe Delites

Saistītās tēmas: kulinārijalasismedusrecepte

youtube icon
Abonēt youtube