Francijas konservatīvā prezidenta kandidāta Fransuā Fijona sievai Penelopei otrdien tika izvirzītas apsūdzības kā līddzinātājai sabiedrisko līdzekļu izšķērdēšanā saistībā ar viltus nodarbināšanas skandālu, kurā jau pirms tam apsūdzības izvirzītas viņas vīram.

Fijonam šomēnes tika izvirzītas apsūdzības par sabiedrisko līdzekļu izšķērdēšanu un korporatīvā īpašuma piesavināšanos saistībā ar savas dzīvesbiedres viltus nodarbināšanu.

Kā iepriekš ziņoja laikraksts “Le Canard Enchaine”, Fijons izmantojis valsts līdzekļus, lai savai sievai Penelopei 15 gadu laikā samaksātu vismaz 680 tūkstošus eiro par parlamenta deputāta palīdzes darbu. Tajā pašā laikā faktiski viņa šajā amatā neesot strādājusi. Arī divi Fijona bērni īsu laiku saņēmuši algu par darbu parlamentā.

61 gadu vecajai Penelopei Fijonai tika izvirzītas apsūdzības arī saistībā ar algu, ko viņa saņēmusi no literāra žurnāla “Revue des Deux Mondes”, kas pieder viņas vīra draugam miljardierim Markam Ladrē de Lašarjēram.

Viņa ir pateikusi policijai, ka nekad neesot bijusi šī žurnāla redakcijā, ziņoja nedēļas izdevums “Journal du Dimanche”.

Jaunais trieciens Fijonam noticis nepilnas četras nedēļas pirms Francijas prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas 23.aprīlī. Otrā kārta ir gaidāma 7.maijā.

63 gadus vecais Fijons Republikāņu partijas priekšvēlēšanās novembrī tika izraudzīts par savu prezidenta amata kandidātu.

Fijons vēl gada sākumā bija nepārprotams prezidenta vēlēšanu favorīts, bet vēlāk viņa sievas viltus nodarbināšanas skandāla dēļ Fijona popularitāte strauji kritusies un viņam faktiski vairs nav cerību iekļūt vēlēšanu otrajā kārtā, kurā, visticamāk, kandidēs galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna un centristu kandidāts Emanuels Makrons.

Fijons ir vairākkārt apgalvojis, ka esot kļuvis par “politiska atentāta” upuri. Pagājušonedēļ viņš apsūdzēja Francijas prezidentu sociālistu Fransuā Olandu, ka tas esot organizējis ziņu noplūdināšanu medijiem, kuras grāvušas Fijona tēlu pirms prezidenta vēlēšanām.

 


Foto: REUTERS/ PASCAL ROSSIGNOL

Saistītās tēmas: ApsūdzībasFijona

youtube icon
Abonēt youtube