Ekrānšāviņš no Youtube video. Jurģis Liepnieks (no kreisās) un Lato Lapsa.

Viedokļa raksts.

Latvijas tiesībsargājošās iestādes veikušas kratīšanu pie Lato Lapsas un Jurģa Liepnieka, publiski paziņojuši abi kungi.

Lapsa jau izsenis zināms kā “pērkams žurnālists” – kurš vairāk samaksā, tam par labu uzraksta. Izskanējis arī, ka viņš pamatīgi nopelnījis uz Maxima traģēdijas rēķina.

Savukārt Liepnieks pazīstams kā sabiedrisko attiecību speciālists, kurš labprāt organizē politiskās kampaņas tiem, kas labi maksā.

Taču visskaļāk Liepnieka vārds izskanējis saistībā ar vienu no lielākajām apsūdzībām krāpšanā ar digitālās televīzijas lietu. Viņš līdzās Andrejam Ēķim un citiem tika apsūdzēts par smagiem noziegumiem. Apelācijas instances tiesa lietā par vainīgām atzina virkni personu, ieskaitot Liepnieku. Rīgas apgabaltiesa gan piemērojusi attaisnojošu spriedumu.

Tāpat abiem kungiem, šķiet, labpatīk izdabāt nu jau cietumā esošajam Lembergam.

Lasiet arī: Liepiņš rupji pārkāpis žurnālista ētikas pamatprincipu un priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu

Liepnieks sociālajā tīklā Twitter rakstīja, ka otrdien, 10.augustā likumsargi veikuši kratīšanu viņa mājās un darbavietā. Viņam izņemts dators un telefons.

Liepnieks, protams, “savā stilā” apgalvo, ka likumsargi dara bezjēdzīgu darbu un ka viņš visus dokumentus esot jau iesniedzis VID. Dienests gan kratīšanas neveic tāpat vien.

Arī Lapsa izplatītajā paziņojumā, neminot iestādes nosaukumu, rakstīja, ka otrdien tiesībsargājošo iestāžu darbinieki viņu uz vairākām stundām aizturēja, veica automašīnas un dzīvesvietas kratīšanu.

Tiesībsargājošās iestādes ik pa laikam vēršas pret abiem darboņiem. Vai beidzot viss virzīsies tālāk par skaļiem izteikumiem, apsūdzībām?

youtube icon
Abonēt youtube