Lielbritānijas “Breksita” ministrs Deivids Deiviss ceturtdien aizstāvēja premjerministri Terēzu Meju pret pārmetumiem, ka viņa esot draudējusi samazināt sadarbību drošības jomā ar Eiropas Savienību (ES), ja abas puses nespēs panākt konsensu par “Breksita” vienošanos.

Mejas brīdinājums, ka “mūsu sadarbība cīņā pret noziedzību un terorismu vājināsies” bez vienošanās, “nekādā ziņā nav drauds”, skaidroja ministrs.

Deiviss sacīja, ka centies ES no jauna sniegt garantijas telefoniski, kad Meja jau bija nosūtījusi vēstuli par izstāšanās sarunu oficiālu uzsākšanu.

“Mēs gribam vienošanos, un viņa tikai vērsa uzmanību uz to, ka tas būs slikti abām pusēm, ja mums nebūs vienošanās,” radio BBC sacīja ministrs.

“Tas, es uzskatu, ir absolūti saprātīgs jautājums, ko izvirzīt, un nekādā ziņā nav drauds,” viņš piebilda.

Eiropas Parlamenta galvenais “Breksita” sarunvedējs Gijs Verhofstats ceturtdien Briselē brīdināja, ka drošības sasaistīšana ar tirdzniecību “nedarbosies”.

Savukārt britu opozīcijas liberāldemokrātu līderis Tims Farons norādīja – tas ir “apkaunojoši, ka Terēza Meja draud izstāties no drošības sadarbības ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem un sabiedrotajiem”.

“Viņa ir gatava likt uz spēles britu un Eiropas pilsoņu drošību, lai varētu panākt “smago” “Breksitu”,” skaidroja Farons.

Saistītās tēmas: BrexitDeivids DeivissEiropas SavienībaTerēza Meja

youtube icon
Abonēt youtube