Foto: Pexels

No otrdienas, 12.septembra, personām ar Krievijas Federācijā reģistrētiem transportlīdzekļiem liegts iebraukt Eiropas Savienībā caur Latvijas–Krievijas un Latvijas–Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām, informē  Valsts ieņēmumu dienests.    

Līdzīgs lēmums jau ir pieņemts arī Lietuvā.

Līdz šim jau bija spēkā aizliegums Eiropas Savienības robežu šķērsot kravu pārvadātājiem, proti, Krievijas Federācijā reģistrētiem vilcējiem un piekabēm. Aizliegums neattiecas uz Krievijā reģistrētajiem autopārvadājumu uzņēmumiem, kuri pārvadā kravas ar autotransportu tranzītā caur Eiropas Savienību starp Kaļiņingradas apgabalu un Krieviju.

Turpmāk transportlīdzekļu, kas reģistrēti Krievijas Federācijā, iebraukšana Eiropas Savienībā caur Latvijas Republikas robežšķērsošanas vietām tiks aizliegta. Personām, kuras pārvietojas ar Krievijas Federācijā reģistrētu transportlīdzekli, nebūs iespēja iebraukt ar to Eiropas Savienībā, šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu. Personām ar šādiem transportlīdzekļiem no robežšķērsošanas vietas būs jāatgriežas atpakaļ Krievijas Federācijā vai Baltkrievijas Republikā.

Ja persona atteiksies pildīt muitas iestādes norādījumus, tajā skaitā doties atpakaļ uz Krievijas Federāciju vai Baltkrievijas Republiku, saskaņā ar muitas jomas normatīvajiem aktiem būs iespējams lemt par transportlīdzekļa konfiskāciju.

Latvijas Republikas tiesību akti paredz kriminālatbildību par sankciju neievērošanu. Tādējādi aicina atturēties no atkārtotiem mēģinājumiem iebraukt Eiropas Savienībā cauri dažādam robežšķērsošanas vietām.

Minētais iebraukšanas aizliegums neattieksies uz transportlīdzekļiem, kas paredzēti Eiropas Savienības un dalībvalstu diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, tostarp delegāciju, vēstniecību un misiju izmantošanai, tiem pārvietojoties.

Lasiet arī: Centrālā laboratorija turpmāk analīzes veiks tikai par maksu vai pēc izstāvēšanas kvotu rindā

Personām tiks atļauts atgriezties no Eiropas Savienības  Krievijā  ar vieglajiem transportlīdzekļiem, kas reģistrēti Krievijas Federācijā, ja tie netiek deklarēti kā preces un tiek izmantoti tikai kā pārvietošanās līdzeklis.

youtube icon
Abonēt youtube