Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē 4.aprīlī tiks atklāta fotogrāfes Ivetas Vaivodes izstāde “Zobens lilijas”, kas fotogrāfiju sērijā vizuāli pēta Latgales kultūrtelpas mantojumu, aģentūru BNS informēja Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Vineta Geka.

Vaivode ir viena no atpazīstamākajām latviešu fotogrāfēm. Studējusi Bornmutas Mākslas institūtā, patlaban iegūst maģistra grādu Ālto Universitātē Helsinkos. Viņas fotogrāfiju sērija “Klēpis” guvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus, starp kuriem minami “CO Berlin Talents 2013”, “Burn Magazine” stipendija, CDS Dokumentālās fotogrāfijas balva, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos “Sony Word Photography award” un “Leica Oscar Barnack award”.

Paralēli darbībai autorfotogrāfijas jomā Vaivode ir veidojusi vizuālo identitāti tādiem zīmoliem kā “Madara”, “Zofa”, “Stenders” un daudziem citiem, kā arī sadarbojusies ar neskaitāmiem Latvijas un pasaules dzīves stila žurnāliem. Kopš 2008.gada Vaivode ir bezpeļņas organizācijas – Starptautiskās Vasaras fotogrāfijas skolas (ISSP) valdes locekle un ir atbildīga par ISSP skolas mācību programmu un atsevišķu kursu pasniegšanu.

Foto: Iveta Vaivode

Saistītās tēmas: Iveta VaivodeIzstādeķekavaZobens lilijas

youtube icon
Abonēt youtube