Nekustamo īpašumu pārdošana arvien straujāk pārceļas virtuālajā vidē un uz mobilajām ierīcēm, šodien konferencē “Kā attīstīsies nekustamo īpašumu tirgus Latvijā?” sacīja nekustamo īpašumu portāla “City24” pārdošanas vadītājs Kristaps Pagils.

Viņš informēja, ka jau patlaban 35% no īpašumu pirkšanas-pārdošanas sludinājumiem tiek aplūkoti mobilajās ierīcēs un prognozēja, ka līdz gada beigām šis apjoms sasniegs 50%.

Pagils piebilda, ka jau patlaban 60% īres dzīvokļu tiek meklēti mobilajās ierīcēs.

“Vienlaikus problēma ir tā, ka tikai 30% no Latvijas nekustamo īpašumu kompāniju mājaslapām ir draudzīgas mobilajām ierīcēm,” sacīja Pagils.

Viņš norādīja, ka arī īpašuma pārdošanas sludinājumi ir radikāli mainījušies. “Pirms dažiem gadiem bija tikai cena un, iespējams, viena bilde. Tagad sludinājums vairs nav tikai sludinājums, ir karte, daudz bilžu, virtuālās tūres. Sludinājumu apjoms un saturs ir krietni mainījies,” sacīja Pagils.

“City24” norādīja, ka pirms pāris gadiem virtuālās tūres izveide maksāja 600 eiro, tagad izmaksas ir 100 eiro un to var atļauties gandrīz katrs pārdevējs.

“Patlaban katru mēnesi portālā parādās 400 objekti ar virtuālām tūrēm, 40% jauno projektu iespējams izstaigāt ar virtuālās tūres palīdzību. Prognozēju, ka līdz gada beigām jau 90% jauno projektu būs pieejami virtuālai apskatei,” piebilda Pagils.

Portāla “Delfi” valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs gan norādīja, ka visas šīs prognozes izskatās jauki no biznesa viedokļa, taču no lietotāju viedokļa paveras savādāka aina.

“”City24” ir otrs lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls Latvijā ar 0,5 miljoniem līdz vienam miljonam unikālo apmeklējumu mēnesī. Tomēr pirmajā vietā ar 12 miljoniem apmeklējumu joprojām atrodas “ss.lv” un tas arī maina visu ainu. Neredzu arī nekādus priekšnosacījumus, lai situācija mainītos,” sacīja Kuzikovs.

Saistītās tēmas: EkspertsĪpašumiMobiliVirtuāli

youtube icon
Abonēt youtube