Pašvaldības SIA “Rīgas ūdens” par 99 010 eiro atjaunojis kanalizācijas vadu Prūšu ielā, informēja uzņēmuma pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Kanalizācijas vada atjaunošana veikta, izmantojot jaunu tehnoloģiju – cauruļvadu ievilkšanu ar statiskās ievilkšanas jeb sagraušanas metodi. Līdz šim šāda metode bija izmantota ūdensvadu atjaunošanā, bet kanalizācijas sistēmas renovējot – pirmoreiz. Tāpat pirmoreiz darbi veikti tik lielā dziļumā – pieci metri.

Kanalizācijas vada Prūšu ielā garums ir aptuveni 200 metru, tā ievilkšanas izmaksāja – 99 010 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Pašlaik vēl nepieciešams veikt asfaltēšanas darbus, paralēli jau notiek teritorijas apzaļumošana. Šī būvprojekta realizācijas rezultātā apkaimes iedzīvotājiem turpmāk vairs nenāksies piedzīvot nepatīkamus mirkļus kanalizācijas sistēmas avāriju dēļ, tāpat tas ir nozīmīgi arī no vides aizsardzības viedokļa.

Kvartālā starp Prūšu un Aglonas ielām kanalizācijas vads būvēts 1960.gados, līdz ar to savu laiku jau bija nokalpojis, un šajā rajonā nācās veikt biežus remontdarbus, kurus veikt piecu metru dziļumā ir laikietilpīgs un tehnoloģiski sarežģīts process. Statiskās ievilkšanas metode paredz jaunās caurules ievilkt vecajās, vienlaikus tās sagraujot. Šo remontdarbu veikšanai nenākas rakt tranšejas visā cauruļu ievilkšanas garumā, bet pietiek tikai ar divām ieejas un izejas bedrēm tehnoloģiju izvietošanai un kanalizācijas vadu ievilkšanai.

Saistītās tēmas: KanalizācijaSistēmaVads

youtube icon
Abonēt youtube