Ziemeļkoreja pirmdien draudēja atriebties, ja starptautiskā sabiedrība pastiprinās sankcijas tās pēdējo ieroču izmēģinājumu dēļ.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija pirmdien uzbruka Vašingtonai par tās bargajiem izteikumiem, kā arī par ASV, Dienvidkorejas un Japānas kopīgajiem manevriem, ko Phenjana uzskata par intervences mēģinājumu.

Šo “neapdomīgo soļu” dēļ saspringtā situācija Korejas pussalā var nonākt “līdz kara slieksnim”, ministrijas preses sekretāra teikto citē oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ideja, ka ASV varētu Phenjanai atņemt tās “kodolsavaldīšanas” arsenālu sankciju ceļā, ir “vistrakākais sapnis”.

“Tagad, kad ASV nespēj pieņemt laika tendenci, bet kūda uz konfrontāciju, lai nožņaugtu KTDR (Ziemeļkoreju), KTDR nav citas izvēles, kā spert pret tām nepieciešamos pretsoļus,” viņš sacīja, plašāk šo domu neizvēršot.

Maz ticams, ka Phenjana varētu spert kādus provokatīvus soļus līdz ASV prezidenta Donalda Trampa un Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina sarunām, sacīja Ziemeļkorejas studiju universitātes profesors Jans Mudžins.

“Visticamāk, tā varētu atzīmēt savas armijas 85.dzimšanas dienu 25.aprīlī vai nu ar sesto kodolizmēģinājumu, vai satelīta palaišanu, vai starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu,” pieļāva profesors.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: "Degošais vīrs"AtriebībaZiemeļkoreja

youtube icon
Abonēt youtube