Vīriešu dzimuma Nīderlandes politiķi, diplomāti un policisti sadevušies rokās un izgājuši ielās, reaģējot uz nesen notikušu uzbrukumu geju pārim, izrādot atbalstu geju tiesībām.

Sociālajos medijos ar mirkļbirku #allemannenhandinhand izplatījās attēli ar nīderlandiešu vīriešiem, kas daudzviet pasaulē redzami sadevušies rokās.

Akcija notika, reaģējot uz Arnemas pilsētā notikušu uzbrukumu, kurā cieta 35 gadus vecais Jaspers Verness-Sevratans un 31 gadu vecais Ronijs Sevratans-Verness. Viens no viņiem uzbrukumā zaudēja vairākus zobus.

Pēc uzbrukuma policijā pieteicās divi 14 gadus veci un trīs 16 gadus veci pusaudži. Ceturtdien viņiem paredzēts stāties tiesas priekšā, paziņojusi Nīderlandes prokuratūra.

Tiek uzskatīts, ka visi pieci piedalījušies “ļoti nopietnos pārkāpumos”, par ko viņiem draud apsūdzības smagu miesas bojājumu nodarīšanā, pavēstīja prokuratūra.

“Mēs parasti sabiedrībā neesam sadevušies rokās,” pēc uzbrukuma sabiedriskajai raidorganizācijai sacīja Sevratans-Verness.

“Tomēr mēs bijām labi pavadījuši vakaru, bija vēls, un mēs domājām, ka esam vieni,” viņš piebilda.

Nīderlande 2001. gadā kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas legalizēja viendzimuma laulības.

Pēc uzbrukuma žurnāliste Barbara Berenda aicināja vīriešus sadoties rokās, tādā veidā izrādot solidaritāti.

Viņas aicinājums izpelnījās arī politiķu atbalstu, kad centriskās partijas D66 līderis Aleksandrs Pehtolds ar savu kolēģi Vauteru Komēsu pirmdien sadevušies rokās ieradās parlamenta ēkā Hāgā.

Pēc tam daudzi vīriešu dzimuma nīderlandieši visā pasaulē atkārtoja šo žestu. Trešdien vairāki desmiti vīriešu Amsterdamā piedalījās gājienā, sadevušies rokās un nesot varavīksnes krāsas lietussargus.

Nīderlandes vēstniecībās Londonā un Kanberā strādājošie vīrieši tviterī publicēja attēlus, kuros viņi redzami sadevušies rokās, bet pēc tam līdzīgi attēli parādījās arī no Nīderlandes pārstāvniecības ANO Ņujorkā.

Pat Neimegenas futbola kluba spēlētāji kluba tvitera kontā publiskotā attēlā redzami sadevušies rokās.

Saistītās tēmas: Geju tiesībasNīderlande

youtube icon
Abonēt youtube