Šodien Stokholmā notikusī traģēdija, kas, visticamāk, ir vērtējama kā terora akts, nav pietiekams pamats, lai paaugstinātu terorisma draudu līmeni Latvijā, aģentūra BNS uzzināja Drošības policijā (DP).

Līdz ar to terorisma draudu līmenis Latvijā aizvien saglabājas zems, norāda DP.

Saistībā ar šodien Stokholmā notikušo uzbrukumu DP seko līdz notikumu attīstībai un uztur kontaktus ar ārvalstu partneru dienestiem. “Šobrīd DP rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni Latvijā,” norāda drošības iestādē.

DP turpina sekot līdz izmeklēšanas gaitai, lai nepieciešamības gadījumā veiktu preventīvus pretterorisma pasākumus Latvijā.

Kā ziņots, šodien Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriekusies kravas automašīna, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, ziņo Zviedrijas Radio.

Policija notikuma vietā aģentūrai TT apstiprinājusi, ka gājuši bojā trīs, bet ievainoti astoņi cilvēki.

Tikmēr Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija SVT ziņo, ka nogalināti vismaz pieci cilvēki.

Zviedrijas Drošības policija (“Säpo”) paziņojusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums.

Latvijas augstākās amatpersonas publiski izteikušas līdzjūtību saistībā ar Stokholmā notikušo traģēdiju.

Ārlietu ministrijai (ĀM) šobrīd nav ziņu par uzbrukumā Stokholmā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. ĀM kategoriski nosoda šodien Stokholmā notikušo teroraktu un izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Tiem, kuri atrodas Stokholmā un kuriem nepieciešama konsulārā palīdzība, ministrija lūdz zvanīt Latvijas vēstniecībai Zviedrijā pa tālruni +468 700 63 01 vai uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā +371 26 33 77 11, vai rakstīt e-pastu uz “palidziba@mfa.gov.lv”.

ĀM arī lūdz ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Stokholmu, sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Zviedrijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Stokholmā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem.

Saistītās tēmas: Drošības policijaLatvijaTerorisma draudi

youtube icon
Abonēt youtube