Latvijas labākais bokseris un prestižās Pasaules Boksa padomes (WBC) jostas turētājs Mairis Briedis izcēlies ar provocējošu tvītu Tonija Beljū virzienā.

”Tātad Tonij, ko tu tagad plāno darīt? Vai varu ar tevi rēķināties vai arī esi savai karjerai licis punktu?”

Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū bija Brieža sākotnējais pretinieks. Beljū par WBC jostas īpašnieku kļuva pagājušā gada maijā, pieveicot Ilungu Makabū. Briedis savukārt sakāva Nigērijas sportistu Olanrevaju Durodolu, tādējādi kļūstot par obligāto WBC jostas pretendentu. Beljū sava josta bija jāaizstāv, taču viņš no cīņas ar Briedi izvairījās.

Tā vietā, lai cīnītos ar latvieti, viņš izvēlējās spēkoties ar B. Dž. Floresu. Beljū uzveica Floresu un pēkšņi nomainīja svara kategoriju. Tādējādi viņš tika pie ļoti ienesīgas cīņas pret smagsvaru dūzi Deividu Heju un pārsteidzoši uzveica arī savu tautieti.

Beljū tika piešķirts WBC goda čempiona statuss, kas šķita visai dīvains lēmums. Goda tituli parasti netiek piešķirti kuram katram. Šādu godu izpelnījies, piemēram, boksa leģenda Vitālijs Kļičko, kurš savas karjeras laikā izcīnīja visas četras prestižākās jostas, kamēr Beljū ticis tikai pie divām.

Briedis sociālajā tīklā Twitter ierakstīja provocējošu tvītu, taču viņa menedžeris Raimonds Zeps atklāja, ka Mairis vienkārši vēlējies noskaidrot par Beljū turpmākajiem plāniem. Nekādas sarunas gan abu starpā vēl nav notikušas un diez vai kādreiz notiks. Maz ticams, ka Beljū atgriezīsies iepriekšējā svara kategorijā, kur viņam būtu liels risks zaudēt latviešu bokserim.

Saistītās tēmas: briedisLatvija

youtube icon
Abonēt youtube