Eksplodējot ar sprāgstvielām piekrautai automašīnai pie evakuācijai paredzēto sīriešu tranzītpunkta Alepo pilsētā, sestdien gājuši bojā vismaz 100 cilvēki, paziņoja Sīrijas Civilā aizsardzība Alepo provincē, kas pazīstama arī ar nosaukumu “Baltās ķiveres”.

“Balto ķiveru” brīvprātīgie ir atraduši sprādziena vietā vismaz 100 cilvēku līķus, starp kuriem bija daudz bērnu un sieviešu.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) bija paziņojusi par vismaz 43 bojāgājušajiem, piebilstot, ka viņu skaits var pieaugt, jo sprādziens nodarījis plašus postījumus.

Sīrijas valsts mediji ziņoja par 39 nogalinātajiem, starp kuriem ir arī bērni.

Sprādziens satricināja Rašidinas rajonu Alepo pievārtē, kur gaidīja vairāki desmiti autobusu. Tajos atradās sīrieši, kurus bija paredzēts nogādāt Alepo.

Vairums bojāgājušo bija evakuējamie sīrieši, bet nogalināti arī vismaz 30 opozīcijas nemiernieki, kuri apsargāja autobusus.

Sīrijas televīzija ziņoja, ka eksplozija notikusi, uzsprāgstot ar sprāgstvielām piekrautai automašīnai.

Autobusi ārpus pilsētas stāvēja kopš piektdienas vakara, jo evakuācija bija pārtraukta.

Jau vēstīts, ka četrās Sīrijas pilsētās, kuras ielenkuši prezidenta Bašara al Asada vai nemiernieku spēki, piektdien sākās koordinēta civiliedzīvotāju un kaujinieku evakuācija, īstenojot opozīcijas atbalstītājas Kataras un Asada režīma sabiedrotās Irānas kā vidutāju panāktu vienošanos.

Gaidāms, ka vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku tiks evakuēti, īstenojot vienošanos. Tās izpilde sākās trešdien, kad notika nemiernieku un valdības spēku gūstekņu apmaiņa.

Gaidāms, ka no Fuaas un Kafrajas prom dosies visi 16 tūkstoši iedzīvotāju, kas apmetīsies valdības kontrolētajā Alepo, piekrastē esošajā Latakijas provincē vai Damaskā. Tiek vēstīts, ka Madajā un Zabadini civiliedzīvotāji varēs izvēlēties arī palikt savās pilsētās.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: AlepoBojāgājušieSprādziens

youtube icon
Abonēt youtube