Fotogrāfijas, kas izraisa smieklus, izbrīnu, skumjas un pat riebumu šķiet kas pavisam ikdienišķs un parasts. Tomēr šie foto noteikti pasauli neatstāj vienaldzīgu. Attēli, aiz kuriem ir spēcīgs stāsts. Dažus no tiem pat ilgus gadus bija aizliegts publicēt.

Lojāls suns10 gadus Hačiko dzelzceļa stacijā gaidīja savu saimnieku, cerot uz atkārtotu tikšanos, kas nekad tā arī nenotika.

Rasisms Amerikas Savienotajās Valstīs (1950) – fotogrāfija, kas radīja sašutumu visā pasaulē, parāda atsevišķi nodalītas dzeramās strūklakas gaišādainajiem un “krāsainajiem” cilvēkiem Ziemeļkarolīnā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Līdz 1960. gadam afroamerikāņu balsošanas tiesības bija ierobežotas un viņi veidoja Amerikas lielāko nabadzības segmentu. Fotogrāfs: Eliots Ervits (Ellion Erwitt).

Uganda (1980) Fotogrāfiju uzņēma Maiks Velss (Mike Wells) 1980. gada aprīlī Karamojas provincē, Ugandā. Tajā vietējais bērns tur misionāra roku. Kontrasts starp abām rokām kalpo kā atgādinājums par bezdibeni, kas atdala attīstītās un mazattīstītās valstis. Šo fotogrāfiju neļāva publicēt medijos vairākus gadus.

Krītošais vīrsAssociated Press fotogrāfs Ričards Drū (Richard Drew) uzņēma fotogrāfiju, kurā redzams vīrietis krītam no Pasaules tirdzniecības centra Ziemeļu torņa Ņujorkā 2001. gada 11. septembra teroristu uzbrukumā. Piecus gadus pēc uzbrukuma vīrietis tika identificēts kā 43 gadus vecais Džonatans Brailijs (Jonathan Briley), tirdzniecības centra restorāna darbinieks. Tomēr oficiāli viņa identitāte nekad nav tikusi apstiprināta.

Raudošais students – 12 gadus vecais brazīlietis Djego Torkanto (Diego Frazao Torquato). Viņš spēlē vijoli sava skolotāja bērēs, kurš palīdzēja puisim aizbēgt no nabadzības un vardarbības ar mūzikas palīdzību.

Saistītās tēmas: fotopasaulestāsts

youtube icon
Abonēt youtube