Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (“Vienotība”), kurš nesen paziņoja, ka nekandidēs uz jaunu termiņu ministrijas valdībā pēc nākamās Saeimas vēlēšanām, pieņēmis aicinājumu kandidēt uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu, vēsta portāls www.lsm.lv.

Kozlovski kandidēšanai uzrunājuši federācijas valdes pārstāvji, un viņš piekritis pēc ilgas pierunāšanas. Tomēr Kozlovskis apgalvo, ka politiku pret sportu pilnībā mainīt negrasās, un iespējamais amats LFF nav saistīts ar lēmumu nepretendēt uz jaunu termiņu ministrijā.

Pašreizējais federācijas prezidents Guntis Indriksons nesen notikušajā izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova preses konferencē pavēstīja, ka viņam padomā ir kāds kandidāts, taču vārdu Indriksons nevēlējās atklāt.

“Tā ir sakritība. Šo lēmumu es biju pieņēmis labu laiku atpakaļ,” sacīja Kozlovskis. “LFF mani uzrunāja labu laiku atpakaļ. Tomēr tas nenozīmē, ka es pilnībā aizeju no politikas. Ir zināmi precedenti. Arī mans kolēģis, bijušais Igaunijas iekšlietu ministrs, ir volejbola federācijas prezidents. Arī Eiropas viceprezidents, tā kā prakse ir.”

Jāpiebilst, ka Indriksons prezidenta amatu ieņēma 1996. gadā, pavadot tajā jau piekto termiņu. Indriksons paziņojis, ka no sava amata atkāpsies priekšlaicīgi, proti, 2018. gadā. Aizvadītajā gadā risinājās prezidenta vēlēšanas, kurās Indriksonam konkurenci sastādīja basketbola kluba “Cēsis” prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Pēc atkārtotas ievēlēšanas Indriksons paziņoja, ka vēlējies atkāpties, taču viņš, paša vārdiem sakot, neesot redzējis citus nopietnus kandidātus, tādēļ palicis. Pēc tam viņš uzsāka sarunas ar pašreizējo Latvijas izlases kapteini Kasparu Gorkšu, kurš acīmredzot būs galvenais konkurents Kozlovskim.

“Ar futbolu saistītam cilvēkam ir vieglāk asociēties ar futbola problēmām Latvijā. Labāk futbolu dot vadīt futbolistiem, nevis politiķiem un funkcionāriem,” sacīja Gorkšs.

Izmantotie resursi: LSM

Saistītās tēmas: FutbolsLatvijaPrezidents

youtube icon
Abonēt youtube