27.aprīlī Brasas iecirkņa policistiem izdevās atrast divus mēnešus vecu zīdaini, kuru bērna māte slēpa no bāriņtiesas darbiniekiem.

Bāriņtiesas darbiniekiem veicot pārbaudi iepriekšminētās ģimenes dzīvesvietā, kurā aug divi bērni – divus mēnešus veca meitenīte un piecus gadus vecs zēns, māte atteicās sniegt informāciju par zīdainīša atrašanās vietu. Tādēļ bāriņtiesas darbinieki nolēma vērsties Valsts policijā. Policisti nekavējoties uzsāka bērna meklēšanu. Veicot operatīvas darbības, Valsts policijai izdevās meitenīti atrast.

Bērns tomēr tika atrasts pie mātes, kura stiprā alkohola reibumā kopā ar zīdaini bija izgājusi uz ielas. Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka sieviete bijusi 3,8 promiļu reibumā. Jāpiemin, ka zīdainis nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu veselības pārbaudi.

Pret 1987.gadā dzimušo sievieti ir uzsāktas divas administratīvās lietvedības: par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, un par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā. Saistībā ar abiem pārkāpumiem tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods līdz 140 eiro.


Avots: Valsts policija

Saistītās tēmas: bāriņtiesameklēšanaPolicijazīdainis

youtube icon
Abonēt youtube