Saules stariem atnākot, praktiski visā Latvijas teritorijā norisinās saulaini un muzikāli pasākumi, tāpēc mums šķiet, ka ir pienācis laiks beidzot izvēlēties kādu no pasākumiem, kurp doties vasaras 2017 sezonā, nešķērsojot valsts robežu, bet iedziļinoties pasakainā mūzikas atmosfērā.

Piedāvājam ieskatīties pašmāju open eir (ar pāris izņēmumiem) muzikālo festivālu sarakstā, ko mēs atlasījām neatkarīgi no cilvēku muzikālās gaumes priekšrocībām.

Lūk, interesantākie no pasākumiem, kas varbūt nav tik populāri, taču noteikti ir uzmanības vērti.

 

Velo – kino festivāla “Kino pedālis” kino nakts

No 5. līdz 7.maijam Valmiera, Kocēnu un Burtnieku novadi saplūdīs ar velosipēdiem un kino. Festivāla būs gan dauzīšanās ar riteņiem, meklējot piedzīvojumus plaukstošajā pavasarī, gan mēģinājums vienuviet apkopot un parādīt kinomateriālus, kas atspoguļo riteņbraukšanas kā dzīvesveida dažādās puses!

 

Biļetes cena: €7  – 33
Sīkāk par festivālu šeit

Rokfestivāls ROCKIN’ LIEPĀJA 2017

Liepājā, kocertestrādē “Pūt vējiņi”, norisināsies jauns rokmūzikas festivāls “Rockin`Liepāja 2017”, kurā uzstāsies vairāki Latvijā atzīti mākslinieki, kā arī viesmākslinieki no Lietuvas. Liepāja jau vēsturiski ir bijusi populāra ar saviem mūzikas festivāliem un vienmēr tikusi dēvēta par Latvijas roka galvaspilsētu – vēloties pierādīt, ka šis statuss vairs nav tikai vēsturisks apzīmējums, festivāla organizatori Liepājā nolēmuši pulcēt vairākus Latvijā atzītus māksliniekus uz vienas skatuves.

Biļešu cena: €3.00 – 80.00

Sīkāk par festivālu šeit

 

 

PLAYGROUND Festivāls

Playground 3 dienu garumā rosina sportisku apetīti un dod iespēju ikvienam apmeklētājam izmēģināt un iepazīt iedvesmojošākos hobiju sporta veidus un to kultūru uz ūdens, zemes un gaisā.

Aktivitātes, mūzika un daudz daudz prieka.

Biļešu cenas: €15.00 – 35.00

Sīkāk par festivālu šeit

 

POSITIVUS FESTIVAL 2017

Nebūtu pieklājīgi nepieminēt Baltijā lielāko mūzikas un mākslas festivālu Positivus, kas šogad norisināsies no 14. līdz 16. jūlijam.

Slavens ar savu brīvo un relaksējošo atmosfēru, Positivus piedāvā aizraujošas mākslas un deju skatuves priekšnesumus, sniedzot festivāla apmeklētājiem izvēles dažādību. Tāpat katra gaumei pieejams plašs svaiga un veselīga uztura klāsts ēdināšanas zonā.

Kā arī ļoti plaša mūzikas programma. Šogad uz galvenajām festivāla skatuvēm uzstāsies tādas pasaules zvaigznes kā The Lumineers, dziedātāja Elija Goldinga, Pixies, ALT-J. 

Biļešu cena: €10.00 – 300.00

Sīkāk par festivālu šeit

 

WORLD JAZZ FESTIVAL 2017

 27. un 28. jūlijā Rīgā norisināsies ikgadējais džeza mūzikas festivāls – World Jazz Festival 2017. Turpinot tradīcijas, festivāls norisināsies divas dienas un sniegs trīs grandiozus koncertus.
No blūza līdz džezam, no džeza līdz roka pašiem pamatiem, tā aizvadīti jau trīs grandiozi džeza festivāli Rīgā.

Šogad skatītāju acis un ausis priecēs tādi mūziķi kā Igors Butmans, Mario Biondi un Džons Skofild.

Biļešu cena: €18.60 – 250.00

Sīkāk par festivālu šeit

 

 

Starptautisks mūzikas festivāls LABA DABA

Starptautiskais mūzikas festivāls LABA DABA 2017.gadā notiks no 4.augusta līdz 6.augustam. Festivāla organizētāji norāda, ka sākot ar šo gadu, festivāls piedzīvos dažādus uzlabojumus un papildinājumus.  Pamata doma paliks kā līdz šim– par labdabīgu attieksmi pret visu dzīvo mums apkārt, bet ikgadējais festivāla fokuss katru gadu būs orientēts uz kādu no pasaules valstīm.

Tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm.

 Jau izziņotie mākslinieki:  Tiny Fingers no Izraēlas, Otava yo no Krievijas, Kenta Hajaši no Japānas, Soviet Soviet no Itālijas, pašmāju Dzelzs Vilks, Ezeri, Inokentijs Mārpls,  All Day Long, Arturs Skutelis,  Baložu Pilni Pagalmi, Hipstokrātija un daudzi citi.
Biļešu cena: €31.45 – 37.00

 

Sīkāk par festivālu šeit

Klasiskās mūzikas festivāls SENSUS

No 2017. gada 12. līdz 15. jūlijam Liepājā un Ventspilī notiks pirmais klasiskās mūzikas festivāls SENSUS. Tajā piedalīsies Berlīnes filharmoniķu, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra un citu Eiropas un Latvijas labāko orķestru vadošie mūziķi. Festivāla muzikālo kodolu veidos divi kamermūzikas koncerti un divi simfoniskās mūzikas vakari, kuros gaidāma atkaltikšanās ar Latvijas klausītāju iemīļoto diriģentu Karelu Marku Šišonu.

Biļešu cena: 5-10

Sīkāk par festivālu šeit

 

Skaņu un garšu festivāls 2017

12. augustā Siguldas pilsdrupās norisināsies jau otrais “Skaņu un garšu festivāls 2017 IEKLAUSIES GARŠĀ”,  šogad –  Grila dārza svētku atmosfērā.

Festivāla koncertos uzstāsies zināmākā Gruzijas grupa ārpus Gruzijas robežām MGZAVREBI,  šarmantā Aija Vītoliņa & Tango Sin Quinto ar kaislīgo tango programmu,  Ieva & Igo / Aivars Hermanis un talantīgie Rahu the Fool, kā arī instrumentālās ģitārmūzikas meistari Rihards Lībietis Orchestra.

Festivāla gastronomiskā tēma katru gadu mainās un ir saistīta ar aktualitātēm restorānu  un pavāru industrijā – 2017.gada tēma būs CHILL & GRILL.

 

Biļetes cena: 20.00 – 25.00

Sīkāk par festivālu šeit 

 

Šamanisko Deju un Mūzikas festivāls

Transa deja, rituāli, Uguns pastaiga, Šamaniskā pirtiņa, Vīziju kvests, Bungu apļi, Spēka dzīvnieks, kreatīvās darbnīcas, deja, mūzika un vēl daudz kas cits. Telpa, kur tiekas seni un jauni draugi, dejā, mūzikā, priekā!
Jau otru reizi visi interesenti aicināti Umuros, Latvijas mežos, Ķeguma novadā pie skaistās Daugavas krastiem, lai piedalītos šamanisko prakšu, deju un mūzikas festivālā!

 

Biļešu cena: 88.00 – 160.00

 

Sīkāk par festivālu šeit 

Elektroniskās mūzikas festivāls UNDER

No 26. līdz 28. maijam “VEF” notiks elektroniskās mūzikas festivāls “Under”, kur uzstāsies daudzi ievērojami sava žanra pārstāvji, tādi kā: Mujuice, dOP, Kasper Bjørke, Christian Löffler, Gabriel Ananda un daudzi citi.

Biļešu cena: €15-55

Sīkāk par festivālu šeit

 

 

 


Avots: bilesuserviss.lv, bilesuparadize.lv 

Foto: ritakafija, underfestival, playground

youtube icon
Abonēt youtube