Titula “Mis Latvija 2016” ieguvēja Linda Kinca veiksmīgi turpina spodrināt savu publisko tēlu un, nulle kā pēc vairāku pārrunu izturēšanas, meitene izcīnīja iespēju kļūt par pirmās Baltijas debitantu balles pirmo debitanti. Zināmā mērā tieši no Kincas būs atkarīgs, vai šī daudzviet pasaulē populārā balles kustība iekaros arī savu auditoriju Baltijas valstu jauniešu vidu.

 

Šī gada 23. septembris būs sava veida izaicinājums, vai Baltijas valstu jaunieši ir gatavi džinsu bikses un kedas nomainīt pret smalkiem balles tērpiem un atpūsties pie Vīnes valša melodijām. Pirmo reizi Baltijā tiks mēģināts iedzīvināt daudzviet pasaulē populāro debitanšu balles kustību. Aizvadītajā nedēļā Rīgā viesojās šīs ballēs rīkotāji, lai īpašā atlasē izvēlētos 25 meitenes un puišus, kas piedalīsies smalkajā “Baltic Charity Ball”. Starp pretendentēm uz vietu deju zālē bija arī pērnā gada konkursa “Mis Latvija” titula ieguvēja Linda Kinca. Pārrunas notika vairākās kārtās un Latvijas glītākajai meitenei izdevās netikai izcīnīt vietu starp debitantēm, bet kļūt par šīs balles pirmo debitanti. Proti, tieši Linda būs pirmajā deju pārī, kas atklās visu balli.  Meitene ar nepacietību gaida šo pasākumu un priecājas par vēl vienu neaizmirstamu momentu savā dzīvē. Latvijas skaistākā meitene ar saviļņojumu stāsta: “Man vienmēr prieku ir sagādājusi iespēja uzrunāt publiku – vadīt pasākumus un būt uz skatuves. Varu droši teikt, ka uzstāšanās publikas priekšā, manī radīja pārliecību par sevi, drosmi, jaunas, nebijušas emocijas, taču “Mis Latvija 2016” uzvara manī dubultoja spēku. Pateicoties titulam, esmu kļuvusi vēl enerģiskāka, iztēles bagātāka, esmu gatava jauniem izaicinājumiem. Esmu radusi sevī vēl nebijušu enerģiju, kuru es realizēšu dzīvē, sasniedzot jaunus mērķus. Iegūstot titulu “Mis Latvija 2016”, esmu saņēmusi arī Ķekavas novada gada balvu– Ķekavas Novada lepnums. Man tas ir milzīgs gods un milzīgs sasniegums dzīvē, bet vēl lielāks prieks ir tas, ka es varu būt kā iedvesma jauniešiem – pierādīt sevi ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Ar godu un lepnumu atklāšu pirmo “Baltijas Balli” Rīgā!”

Der atgādināt, ka pirmskara  franču elites ikgadējā tradīcija rīkot smalkāko dzimtu debitanšu balli, atdzima ASV – precīzāk Ņujorkas prestižajā Manhetenas rajonā pērnā gadsimta astoņdesmito gadu beigās. Šī kustība strauji attīstījās pa visu Ameriku un iekļūšana debitantu ballē ir kļuvusi par sava veida prestiža jautājumu ietekmīgāko ģimeņu lokā. Pateicoties filmām un seriāliem, šī kustība atkal ir atgriezusies arī Eiropā. Pirms pieciem gadiem pirmo reizi šāda tipa balle notika arī Krievijā. 2012. gada rudenī Maskavas Arodbiedrību nama Kolonnu zālē piedalījās 12 debitantes, kuras tika speciāli izvēlētas, raugoties, vai personas nāk no ietekmīgām ģimenēm. Šīs balles pirmā debitante bija Raimonda Paula un viņa sievas Lanas mazmeita Monika Pedersena, kas dzimusi Maestro meitas Anetes un aviokompānijas SAS ģenerāldirektora Krievijā Mareka Pedersena ģimenē.

Foto: publicitātes foto

 

Saistītās tēmas: Linda KincaMis Latvija 2016

youtube icon
Abonēt youtube