Baltijas jūrā Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas ūdeņos svētdien iepeldējuši trīs Krievijas karakuģi, teikts paziņojumā, kas publicēts Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku tvitera kontā.

Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā četru jūras jūdžu attālumā no valsts teritoriālajiem ūdeņiem jūras bruņotie spēki 7.maijā identificēja Krievijas Bruņoto spēku korvetes – “Nanuchka” klases korveti “Liven 551”, “Buyan-M” klases korveti “Serpukhov” 603″ un “Tarantul” klases korveti “Moršansk 824”, teikts tvītā.

Sanktpēterburgas tīmekļa medijs “Fontanka.ru” svētdien vēsta, ka Krievijas Baltijas flotes karakuģi, kas ieradušies Sanktpēterburgā, lai piedalītos Krievijas Uzvaras dienas parādē, 6.maijā pēkšņi pametuši piestātni un devušies nezināmā virzienā.

Atbilstoši šī medija informācijai, tas, iespējams, noticis tāpēc, ka pie Kaļiņingradas apgabala krastiem piepeldējis ASV eskadras mīnu kuģis “Carney” ar spārnotajām, raķetēm.

Sanktpēterburgā Ņevas akvatoriju pametis mazais pretzemūdeņu kuģis “Urengoj” un zemūdene “Kolpino”.

Korvete “Stojkij” un raķešu kuteris “Moršansk” pat nav paspējuši iebraukt Sanktpēterburgā un arī devušies Baltijas jūras virzienā, norāda izdevums.

Informācijas avots ziņu aģentūrai “RIA Novosti” apliecināja, ka karaflotes parāde Sanktpēterburgā notiks, tomēr tajā piedalīsies mazāk kuģu.

Aģentūras sarunbiedrs noraidīja manevru saistību ar ASV karakuģa “Carney” iebraukšanu Baltijas jūrā.

Ilustratīvs attēls

youtube icon
Abonēt youtube