Kas tas par zvēru  – floutings?

Floutings jeb floutācijas terapija (no angļu float: pludiņš; peldēt [pa virsu]; turēties virs ūdens) ir atrašanās īpaši aprīkotā gaismas un skaņas necaurlaidīgā telpā, kurā cilvēks horizontāli atlaižas un turas virs ūdens – sālsūdenī, kura temperatūra ir identiska ādas temperatūrai 30 cm seklā baseinā, kur ūdens ir piesātināts ar Epsomas sāli, kas ir piecas reizes blīvāks un tīkamāks par jūras ūdeni.

Kā tas notiek?

Īpaši aprīkotā floutācijas telpā cilvēks horizontāli atlaižas baseinā un turas virs ūdens (34,6°C), kas ir bagātināts ar EPSOM sāli, kas ir magnija sulfāts augstā koncentrācijā. Šāds ūdens blīvums palīdz ķermenim brīvi peldēt tā, lai galva atrastos virs ūdens un lai ūdens neiekļūtu acīs, degunā, mutē, lai var brīvi elpot.

Guļot floutācijas vannā, ķermenis var pilnībā atslābt un atpūsties, jo pašam nekas ”nav jādara”’– ūdens stingri tur visu ķermeni. Ķermenis, ūdens un gaiss ir vienā temperatūrā, tādēļ vienā mirklī jūs vairs nevarat noteikt robežas, kur viens beidzas un otrs sākas. Sajūta ir tāda, it kā dreifētu izplatījumā. Smadzenes atbrīvojas, jo tām vairs nevajag neko interpretēt, tās nenodarbojas ar gaismas, skaņas, temperatūras un navigācijas spēju un sajūtu izvērtēšanu, ļaujot nonākt citādi neaizsniedzamos savu iespēju apgabalos.

Kas ar ķermeni notiek procedūras laikā?

Ir cilvēki, kas floutinga istabā šķietami aizmieg, bet tas nav miegs, bet gan stāvoklis pirms miega. Parasti viņi stāsta, ka miegs bijis ļoti spirdzinošs. Ūdens lielā blīvuma dēļ gulēšana peldtelpā ir pilnīgi droša. Jūs nekādi nevarat apvelties otrādi, un, pat ja tas notiktu, sāļais ūdens mutē, degunā un acīs jūs uzreiz pamodinātu. Bieži notiek tā, ka, faktiski neaizmiegot, jūs nonākat tik atslābinātā stāvoklī, ka zūd telpas un laika izjūta.

Parasti seanss ilgst vienu stundu ar dušu pirms un pēc seansa, bet to varat to pārtraukt jebkurā brīdī vienkārši pieceļoties un izkāpjot no sāls vannas.

Dienā pirms floutinga ieteicams izvairīties no alkohola un kofeīna lietošanas, lai izdotos labāk atslābināties. Vēl noteikti nevajadzētu skūties 12 stundas pirms floutinga seansa, jo skūtajās vietās var rasties  kodoša sajūta, jo floutinga telpa ir piepildīta ar koncentrētu sāls šķīdumu.

Šobrīd Rīgas 1. slimnīca šim sajūtu piedzīvojumam ir sagādājusi iepazīšanās cenu – par floutinga seansu nāksies šķirties no 35 eiro par vienu reizi.


Avots: Riga.lv

Saistītās tēmas: 1.slimnīcaBezsvara stāvoklisFloutingsTerapija

youtube icon
Abonēt youtube