Latvijas izlase šovakar aizvadīja savu piekto spēli pasaules hokeja čempionātā. Pretī stājās spēcīgā ASV izlase, kuru pirms trīs gadiem pasaules čempionāta ietvaros izdevās uzvarēt 6:5.

Pirmajā trešdaļā mūsējie demonstrēja izcilu sniegumu, kamēr ASV nespēja pamosties. Latvija kādā no epizodēm aizslidoja pretuzbrukumā, kad pēc Māra Bičevska piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Teodors Bļugers – 1:0.

Jāatzīmē, ka tie bija talantīgā uzbrucēja pirmie vārti izlases rindās. Pirmo 20 minūšu turpinājumā Latvija turpināja spēlēt lieliski un minimālo pārsvaru noturēja.

Pēc pārtraukuma mūsējie fantastiskā ātrumā guva otros vārtus. Latvija uzvarēja centra iemetienā un uzreiz skrēja uz priekšu. Pēc Andra Džeriņa metiena atlēkušo ripu savāca Kaspars Daugaviņš un precīzi raidīja to tīklā – 2:0.

Pēc nepilnām 10 minūtēs vārtus ASV labā guva Dž. T. Kompers, panākot 2:1. Latvija tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Amerikāņi pārgalvīgi rāvās uz priekšu, taču par to samaksāja. Pretuzbrukumā ar precīzu metienu pustukšos vārtos atzīmējās Oskars Cibuļskis – 3:1.

Otrajā trešdaļā ASV bija ieslēgusi nākamo pārnesumu un pamatīgi spieda mūsu komandu. Amerikāņi teicami spēlēja mūsu vārtu priekšā un guva divus vārtus īsā laikā. Vispirms Niks Bjugstads panāca 3:2, taču pēc neilga laika viena no ASV lielākajām zvaigznēm Džonijs Gudro veiksmīgi ieguva ripu pie vārtiem un pārspēja Merzļikinu – 3:3. 

Pēdējais spēles nogrieznis bija ļoti saspringts. Ilgu laiku rezultāts bija neizšķirts, taču četras minūtes pirms pamatlaika beigām sāpīgi zaudējām vārtus. ASV rindās Endrjū Kops vienatnē aizslidoja līdz mūsu vārtiem un izpildīja asu metienu, gūstot vārtus un panākot 3:4.

Bobs Hārtlijs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču diemžēl zaudējām vēl vienus vārtus. ASV ieguva ripu savā aizsardzības zonā, un Dilans Larkins to meta pāri visam laukumam precīzi vārtos – 3:5. Par labāko Latvijas izlases sastāvā atzina Oskaru Cibuļski, bet ASV – Endrjū Kopu.

Saistītās tēmas: HokejsLatvijaPČ2017

youtube icon
Abonēt youtube