Latvijas Radio 5 (“Pieci.lv”) sadarbībā ar latviešu mūzikas aptauju “Muzikālā banka” atklās jaunu interneta straumi “Pieci latgalieši”, informēja Latvijas Radio (LR) pārstāve Ilze Zvaigzne.

“Turpinot jau iesāktos projektus, “Pieci.lv” šajā gadā plāno vēl vairāk stiprināt Latvijā radītas mūzikas pozīciju kanālā, veidojot ciešāku sadarbību ar vienīgo latviešu mūzikas aptauju “Muzikālā banka”, atklājot jaunu interneta straumi “Pieci latgalieši” un cieši sadarbojoties ar pārējiem sabiedriskā radio kanāliem un radošajām struktūrvienībām,” sacīja LR valdes priekšsēdētāja Sigita Roķe.

Jaunā platforma tiks radīta, lai turpmāk pievērstu īpašu uzmanību jaunajai Latvijā radītai mūzikai un, stiprinot dažādu žanru jaunās mūzikas piedāvājumu, “Pieci.lv” kļūtu par nozīmīgāko multimediju platformu jaunās Latvijā radītās mūzikas atspoguļošanā.

Pēc Roķes teiktā, LR ir latviešu mūzikas stūrakmens, audzinot jaunos mūziķus, nodrošinot ierakstu studijas, sniedzot ētera laiku un veidojot kultūrvēsturisku fondu ierakstus, tādējādi piedaloties visos mūzikas tapšanas posmos. “”Pieci.lv” jau šobrīd ir neatņemams šī procesa dalībnieks, un sniedz savu profesionālu un neatkārtojamu pienesumu kopējai Latvijas mūzikas vides attīstībai,” uzsvēra LR valdes priekšsēdētāja.

Tāpat, uzrunājot jaunos mūzikas dīdžejus un sadarbojoties ar sabiedrisko televīziju, plānots, ka “Pieci.lv” iesaistīsies ikgadējā Eirovīzijas projekta atspoguļošanā. Tādējādi tiks stiprināta “Pieci.lv” pozīcija kā Latvijas radio kanālam, kuram veiksmīgi izdodas sasniegt jauniešu auditoriju gan ēterā, gan multimediju platformās.

Vienlaikus, palīdzot Latvijas mūziķiem sastapties ar starptautisku auditoriju, “Pieci.lv” arī turpmāk nodrošinās iespēju piedalīties Eiropas lielākajā mūzikas konferencē “Eurosonic”, kas iespējama, pateicoties LR dalībai Starptautiskajā Raidorganizāciju apvienībā “European Broadcasting Union”.

Kā ziņots, Roķe šīs nedēļas sākuma “Pieci.lv” radošajai komandai uzdeva izstrādāt priekšlikumus radiostacijā atskaņotās latviešu mūzikas īpatsvara palielināšanai.

Tāpat Roķe intervijā LR sacīja, ka netiks pieļauts, ka radiostacija “Pieci.lv” tiek iznīcināta.

“Nevienu brīdi mēs nepieļausim, ka “Pieci.lv” tiek iznīcināts,” teica Roķe, atzīmējot, ka “Pieci.lv” ir atradis ceļu, kā runāt ar jauniešiem, tostarp īpaši veiksmīgi tas notiek digitālajā vidē.

Viņa arī atzīmēja, ka ir ļoti rūpīgi jādomā, kāds turpmāk “Pieci.lv” būs procentuālais sadalījums starp latviešu un ārvalstu mūziku, lai “Pieci.lv” spētu realizēt sabiedriskā medija mērķus, kā arī varētu palielināt auditoriju.

Izskanējis priekšlikums “Pieci.lv” programmā iekļaut tikai latviešu mūziku. Ceturtdien, 11.maijā, NEPLP loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas “Pieci.lv” un LR3 “Klasika” programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus Latvijas Radio turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu “Klasika” kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt “Pieci.lv” padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu. “Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu,” pauda NEPLP pārstāvis.

Pēc paziņojuma par “Pieci.lv” programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla “Twitter” lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu “Pieci.lv” programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā “European Hit Radio”, samazinot “Pieci.lv” konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

Saistītās tēmas: Pieci.lvradioStraumēšana

youtube icon
Abonēt youtube