Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes laikā Dānijā abu valstu Kultūras ministriju valsts sekretāri parakstīja īpašu sadarbības memorandu, kas paredz sadarbības veicināšanu visās mākslas un kultūras jomās.

Kā aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ginta Bormane, Dānijas puse apņemas padziļināt jau uzsākto sadarbību Rīgas radošā inkubatora “Tabakas fabrika” izveidē, kur plāno ieguldīt arī līdzekļus teritorijas sakārtošanā un telpu dizainā. Tāpat dāņi apņēmušies piesaistīt labākos ekspertus, radot inkubatora saturiskās programmas.

Bormane sacīja, ka Latvijai ir izveidojusies laba sadarbība ar Dānijas Kultūras institūtu (DKI), kas Latvijā strādā jau no 1990.gada. Arī, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, DKI plāno plašu kultūras un citu aktivitāšu programmu.

Radošo industriju inkubatora projektēšanu Tabakas fabrikā plānots uzsākt šogad. Nākamā gada rudenī uz pagaidu telpām Tabakas fabrikā pārcelsies Jaunais Rīgas teātris un ar laiku bijušo ražošanas kompleksu plānots attīstīt kā Radošo industriju kvartālu, norādīja Bormane.

Viņa skaidroja, ka radošās industrijas ir aktivitātes, kas balstās uz individuālo vai kolektīvo radošumu, prasmēm un talantu. Izveidojot un izmantojot intelektuālo īpašumu, tās spēj celt labklājību un radīt darba vietas.

Kā piemērus radošajām industrijām viņa piemin arhitektūru, dizainu, kino, izpildītājmākslu, vizuālo mākslu, mūziku, izdevējdarbību, televīziju, radio un interaktīvos medijus, reklāmu, datorspēles un interaktīvās programmatūras, kultūras mantojumu, kultūras izglītību un citas kultūras darbības.


Attēls: pexels

Saistītās tēmas: DānijaLatvijaRadošā industrija

youtube icon
Abonēt youtube