Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) šodien no plkst.13 līdz 17 atklās Skeitborda vasaras sezonu, un tiks prezentēts Gaismas pils atjaunotais “skeita spots”, aģentūru LETA informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Plkst.13 tiks atklāta LNB priekšlaukuma renovācijas līdzekļu vākšanas atbalstītājiem veltīta goda plāksne. Savukārt pēc tam sadarbībā ar “Tikari Skateshop” apmeklētājus priecēs skeitborda paraugdemonstrējumi un konkursi, sacīja Zilberts.

Pasākuma gaitā interesenti varēs piedalīties arī Rīgas Skeitborda skolas meistarklasēs bērniem un jauniešiem bez iepriekšējas skeitošanas pieredzes. Tiks nodrošināts arī tam nepieciešamais inventārs. Paralēli noritēs kadru uzņemšana filmai “100 brīvības mirkļi”, kas ir daļa no projekta “Brīvības vēstneši” – Rīgas Skeitborda skolas veltījuma Latvijas valsts simtgadei.

Zilberts stāstīja, ka LNB priekšlaukums Mūkusalas ielas pusē ir kļuvis par kulta vietu Latvijas un ārzemju ekstrēmo sporta veidu piekritēju vidū. Šo vietu var nodēvēt arī par “mūsdienu moderno skeitparku”, kas lieliski iekļaujas pilsētvidē un sekmē Daugavas kreisā krasta radošo un sportisko rosību un potenciālu.

 

 


 

Saistītās tēmas: LNBSezonaSkeitbords

youtube icon
Abonēt youtube