Kabulas diplomātisko kvartālu trešdienas rītā satricinājis spēcīgs sprādziens, kurā nogalināti vismaz 80 cilvēki un aptuveni 320 ievainoti, paziņojusi Afganistānas valdība.

Varasiestādes brīdinājušas, ka mirušo skaits var vēl pieaugt, jo slimnīcās tiek ievesti arvien jauni ievainotie.

Sprādzienā cietušas arī Francijas un Vācijas vēstniecības, apstiprināja Francijas Eiropas lietu ministre Marjela de Sarnēza.

Vācijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka eksplozijā ievainoti arī Vācijas vēstniecības darbinieki. No Francijas vēstniecības ziņu par ievainotajiem nav.

Stikli logiem izbiruši arī Indijas vēstniecībai, telekanālam “Times Now” sacīja Indijas vēstnieks Afganistānā Manprets Vohra.

“Mēs visi esam drošībā, visi mūs darbinieki, viss personāls ir drošībā. Tomēr sprādziens bija ļoti plašs, un blakus esošās ēkas, tostarp mūsu ēka, ir smagi cietušas,” sacīja vēstnieks.

Eksplozijas rezultātā stikli logiem izbiruši arī Japānas vēstniecībai un vieglus ievainojumus no stikliem guvuši divi vēstniecības darbinieki, paziņoja Japānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis. Cietusi arī Bulgārijas vēstniecības ēka.

Afganistānas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka eksploziju sarīkojis terorists pašnāvnieks, kas vadījis ar sprāgstvielām piekrautu smago automašīnu.

Ap laukumu, kur ap plkst.8.30 (ap plkst. 7.00 pēc Latvijas laika), notika sprādziens, izvietotas daudzas valdības iestādes un ārvalstu vēstniecības, tostarp arī NATO birojs.

Sprādzienā iznīcinātas arī vairāk nekā 50 automašīnas.

Par šo teroraktu pagaidām atbildību neviens nav uzņēmies.

Iekšlietu ministrija aicinājusi Kabulas iedzīvotājus ziedot asinis, jo slimnīcu rezerves ir izsīkušas.

 


Attēls: pajhwok.com

Saistītās tēmas: BojāgājušieKabulaSprādziens

youtube icon
Abonēt youtube